Celebrul actor american Tom Cruise a fost văzut zburând din sediul central al Bisericii Scientologice cu un elicopter în timp ce foștii membri protestau împotriva religiei controversate.

Tom Cruise a fost fotografiat, vineri 3 noiembrie, părăsind sediul Scientology cu elicopterul, în timp ce protestatarii au fost fotografiați ținând numeroase pancarte în afara sediului central al sectei din Marea Britanie.

Citește și: VIDEO- Tom Cruise, cascadorie uimitoare pentru filmul „Mission: Impossible- Dead Reckoning”

Starul din seria "Mission Impossible" a zburat cu un elicopter negru de la Biroul Continental de Legătură al Bisericii Scientologice din East Grinstead, Sussex.

Protestatarii au luat cu asalt sediul central al Bisericii Scientologice ținând pancarte pe care scria: „Când ți-ai văzut ultima dată familia? Ei te iubesc și noi la fel".

Pe o altă pancartă scria: „Cine este cu adevărat important în viața ta?”, potrivit Daily Mail.

Proteste împotriva „practicilor dure și abuzive” ale religiei scientologice

Grupul de protestatari ținea bannere și scanda sloganuri în timpul marșului către Saint Hill Manor, sediul britanic al Bisericii Scientologie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oamenii au solicitat încetarea „practicilor dure și abuzive” ale religiei, conform sursei citate. Se crede că Cruise a fost scientologist încă din anii 1990 prin prima sa soție, Mimi Rogers.

Actrița Leah Remini a povestit că Tom Cruise este considerat un fel de Mesia al scientologilor. „ Enoriasii cred că Tom Cruise poate sa schimbe planeta de unul singur, pentru că asta îi învață Biserica să creadă”, a spus actrița.

Divorturile lui Tom Cruise sunt puse pe seama dependentei acestuia de Biserica Scientologica, aceasta avand si o „divizie” de consiliere maritală.

În ultimii ani, s-a crezut că Tom Cruise s-a îndepărtat de Biserica Scientologică, una dintre cele mai controversate secta la nivel global. 

Ce este Biserica Scientologică

Biserica Scientologică are multe celebrități în rândurile sale, iar Tom Cruise și John Travolta sunt unii dintre cei mai importanți membri. De altfel, încă de începutul anilor ’70, întemeietorul acestui cult, L. Ron Hubbard, a creat o organizație dedicată recrutării starurilor de la Hollywood.

Urmașul său la conducerea bisericii, David Miscavige, a conștientizat valoarea pe care celebritățile o puteau aduce și a făcut, la rândul său, o prioritate din atragerea lor în rândurile bisericii.

Scientologia are la bază un set de credințe, dintre care cea mai importantă este următoarea: Omul este o ființă spirituală nemuritoare, experiența sa se extinde dincolo de o singură viață, capacitățile sale sunt nelimitate, chiar dacă nu sunt realizate în prezent.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Tom Cruise Ce este Biserica Scientologică

Tom Cruise, membru marcant în Biserica Scientologică

În 2004, liderul Scientologiei, David Miscavige, a creat Medalia Valorii pentru Libertatea Scientologiei și i-a dat-o lui Cruise. Tom Cruise a prezentat-o pe fosta sa soție, Nicole Kidman, la Biserica Scientologică, dar ea nu a devenit membră și a rămas catolică.

Perechea a divorțat în 2001 din circumstanțe misterioase, din cauza refuzului ei de a i se alătura în credințele Bisericii Scientologice.

Cei doi copiii înfiați ai cuplului, Isabella și Connor sunt amândoi scientologi și locuiesc cu tatăl lor în Los Angeles.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si