În topul primelor zece cele mai mari pensii se mai află nouă foşti aviatori, arata profit.ro. Aceste pensii sunt calculate ca procent – între 60% şi 80%- din venitul brut înainte de pensionare, în timp ce pensiile publice sunt stabilite în funcţie de contribuţia la sistemul public de-a lungul perioadei lucrate. Potrivit CNPP, cele mai mari zece pensii din magistratură sunt cuprinse între 23.000 şi 40.000 lei.

Alături de categoriile de pensii de serviciu gestionate de CNPP, există pensiile militare, pe care le primesc circa 150.000 de persoane, foşti angajaţi ai ministerelor Apărării, Internelor şi ai Serviciului Român de Informaţii şi care sunt, în medie, de circa 3.000 lei. Pensiile de serviciu sunt, în medie, de câteva ori mai mari decât pensia din sistemul public. De exemplu, pensia medie a funcţionarilor parlamentari este de 3.030 lei şi ajunge la 10.849 lei pentru personalul din navigaţie, în timp ce în sistemul public este de 885 de lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si