Close sidebar
Close sidebar

Tot mai multe voci din Rusia critică războiul lui Putin. "Nu mai mințiți poporul. Rușii nu sunt proști"

Tot mai multe voci din Rusia critică prestația armatei lui Vladimir Putin pe frontul de luptă. Un deputat din Duma de stat le-a cerut generalilor ruși să nu mai mintă poporul și să spună adevărul: forțele ucrainene înaintează în regiunile anexate. Propagandistul-șef de la televiziunea de stat, Vladimir Soloviov, cere "plutonul de execuție" pentru șefii din armată care nu își fac treaba cum trebuie.

Sorin Negru,

Vladimir Putin, tot mai strâns cu ușa de înfrângerile de pe terenul de luptă

[Sursa foto: Kremlin.ru]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Numărul tot mai mare de înfrângeri de pe frontul din Ucraina a generat noi izbucniri de furie din partea elitei ruse, transmite AFP.

Citeste si: VIDEO Ucraina anunță cucerirea a trei localități din sud. Zelenski: „Este evident cine va câştiga”

Rușii nu își permit să nu susțină în continuare „operațiunea militară” dacă nu vor să ajungă după gratii, dar apar voci care spun că șefii armatei ar trebui să se confrunte cu plutonul de execuție.

Citeste si: Cine a ucis-o, de fapt, pe fiica lui Aleksandr Dughin, în atentatul din luna august

Înainte de contraofensiva Ucrainei din septembrie, criticile publice la adresa armatei erau rare, potrivit RFI.

Șefii armatei ruse, criticați public la Moscova

Ofensiva Rusiei în Ucraina a fost prezentată ca o misiune sacră, patriotică, în condițiile în care discursul împotriva forțelor armate poate aduce o ședere lungă în închisoare, de 10-15 ani.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Eșecurile militare și problemele legate de mobilizarea a sute de mii de rezerviști au determinat în ultimele zile mai multe personalități publice să atace ierarhia militară.

Citeste si: Crește riscul unei ciocniri militare între Rusia și SUA. Avertisment de la Moscova

Miercuri, șeful comisiei de apărare a camerei inferioare a parlamentului (Duma de Stat), a spus că armata ar trebui să „nu mai mintă”, deoarece în briefing-urile zilnice se prezintă doar pierderile enorme suferite de forțele ucrainene, fără a se menționa și eșecurile trupelor ruse.

"Oamenii știu. Oamenii noștri nu sunt proști", a avertizat fostul general Andrei Kartapolov.

"Și ei văd că nu vrem să le spunem nici măcar o parte din adevăr. Asta poate duce la o pierdere a credibilității", a spus el în emisiunea online a prezentatorului vedetă Vladimir Soloviov, unul dintre propagandiștii lui Putin.

A fost invocat "plutinul de execuție" pentru șefii armatei ruse

Soloviov, care se află sub sancțiunile UE, a spus că anumiți membri din rândurile de vârf ale armatei merită să se confrunte cu un pluton de execuție.

„Vinovații ar trebui pedepsiți, nu avem pedeapsa capitală din păcate, dar pentru unii dintre ei asta ar fi singura soluție. Nici măcar nu au simțul onoarei, să se împuște singuri”, a spus el.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Citeste si: Atac devastator al Rusiei în Zaporojie. Mai multe clădiri rezidențiale, distruse de rachete

Reporterul de război Alexander Kots a scris pe canalul său de Telegram: „Nu vor fi vești bune (de pe front) în viitorul apropiat”.

Niciuna dintre criticile recente nu l-a vizat direct pe atotputernicul șef al statului și nici pe ministrul Apărării Serghei Şoigu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI