Varietatea lor, forma, mărimea, culoarea, dar și parfumul lor inconfundabil, au făcut din trandafiri ”Regii florilor”, simbol al pasiunii, dar au reprezentat și materie primă în medicină, industria cosmetică, aromaterapie, chiar și artă culinară.
Trandafirul este o floare descoperită în Colorado, acum foarte mulți ani, despre care se credea că avea o vechime de aproximativ 35 de milioane de ani. Totodată, trandafirii au fost găsiți și în coroanele funerare ale conducătorilor egipteni.
Citeste si: Trandafirii criogenati, ideea perfecta pentru un cadou nemuritor
În momentul de față există un trandafir care crește pe pe zidul Catedralei Hildesheim din Germania, cu o vechime de peste 700 de ani. Acesta poartă denumirea de „Trandafirul de o mie de ani” (Tausendjähriger Rosenstock), iar istoria menționează că această catedrală a fost distrusă de bombardiere în 1945, însă rădăcinile acestuia au rezistat și au înflorit printre ruine.
De ce trandafirul criogenat este o bună variantă?
Dincolo de povestea spumoasă despre cum a apărut trandafirul, există o problemă: cum putem prelungi viața acestuia după tăiere? Florile tăiate rezistă maximum 7 zile, iar pentru a-și păstra culoarea și prospețimea au nevoie de un efort pentru îngrijire.
Citeste si: Florile criogenate, la mare căutare în 2021. Depozitul Crio Flowers confirmă trendul
O soluție viabilă la această problemă este reprezentată de trandafirul criogenat. Ce femeie nu și-ar dori să se bucure de o roză frumoasă, vreme îndelungată, fără a fi necesare eforturi de îngrijire.
Ce reprezintă liofilizarea?
Liofilizarea începe cu înghețarea trandafirului la temperaturi cuprinse între -30 și -55 de grade Celsius, timp de 24 de ore. Ulterior, procesul se continuă cu îndepărtarea apei de pe petale, după care trandafirul este plasat sub vid, cu temperatură crescândă timp de 3-4 săptămâni.
Citeste si: 3 decoratiuni florale ideale pentru decorarea holului
Alege un trandafir criogenat cu o cupolă de sticlă
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cupola din sticlă va proteja trandafirul criogenat de umiditate și praf, dar cupola nu trebuie să fie etanșă la bază. Asta pentru că schimbările de temperatură pot duce la condensare, iar singura soluție ar fi ridicarea constantă a cupolei pentru a elimina vaporii de apă de pe sticlă sau praful.
De asemenea, pentru a-i prelungi durata de viață, trandafirul nu trebuie ținut sub razele directe ale soarelui. Asta pentru că, în timp, intensitatea culorilor petalelor se va atenua. Totodată, un alt aspect important de menționat este că trandafirul criogenat nu necesită întreținere și nici nu trebuie udat, spre deosebire de trandafirii plantați în ghiveci.
Citeste si: Cea mai nouă fiță în materie de vânzare de flori: tonomatul de buchete!
Trandafirii criogenați vin într-o gamă variată de culori și forme, ceea ce îi fac perfecți spre a fi oferiți tuturor femeilor speciale din viața noastră. În cazul mamei, o bună opțiune este trandafirul criogenat de culoare albă, care simbolizează puritate, în cazul iubitei, soției sau logodnice se recomandă cel de culoare roșie, iar pentru a celebra o prietenie sinceră, trandafirul criogenat de culoarea galbenă reprezintă o bună opțiune