- Creează o zonă de odihnă
Dacă iubești să-ți petreci momentele libere în natură, amenajează o zonă de odihnă confortabilă chiar la tine în curte! Investește în mobilier potrivit, spre exemplu canapele, șezlonguri sau balansoare de grădină comode și rezistente la intemperii și asigură-te că modelele selectate se integrează armonios în decor. Folosește plante înalte, garduri vii, panouri decorative sau perdele de exterior pentru a crea un spațiu retras, care îți asigură suficientă intimitate. Pentru
a-ți spori confortul, adaugă perne și pături care să-ți tină de cald în serile răcoroase și măsuțe pe care îți poți așeza băuturile și gustările. Alege materiale potrivite, rezistente la intemperii, atât pentru mobilier cât și pentru accesorii, astfel încât să te bucuri de o durabilitate sporită.
Citește și: Grădina Botanică, atracție turistică
2. Amenajează un spațiu de meditație
Vrei să-ți regăsești echilibrul interior și să-ți îmbunătățești starea de spirit? Alege o zonă liniștită, ferită de zgomote, care îți oferă o priveliște plăcută și pune la punct un spațiu pentru meditație și contemplare. Folosește materiale naturale precum pietre, nisip, lemn și plante pentru a crea un mediu relaxant și armonios. Poți crea o alee din pietre sau o mică zonă cu nisip în care să-ți așezi picioarele în timpul meditației.
Adaugă elemente ce favorizează concentrarea, spre exemplu un gong, clopoței de vânt sau chiar un mic colț cu statuetele care te inspiră. Pentru un plus de confort, completează-ți spațiul cu perne, pături și covorașe de exterior.
3. Plantează flori parfumate
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Timpul petrecut în grădină va deveni și mai relaxant atunci când te vei bucura de aromele captivante ale florilor. Informează-te despre speciile potrivite pentru zona geografică în care locuiești și alege plante care pot adapta ușor condițiilor climatice și solului din grădina ta. Trandafirii, lavanda, iasomia sau crinii sunt opțiuni populare pentru amenajarea grădinilor. Plantează florile în zone strategice, precum terasa, zona de odihnă sau cea de meditație, astfel încât să le simți parfumul în timp ce te relaxezi în grădină.
Le poți așeza și lângă ferestrele casei, pentru ca parfumul să pătrundă și în interior. Nu uita să ții cont de perioada de înflorire a acestora și să alegi specii care se dezvoltă în diferite perioade, astfel încât să te bucuri de un parfum plăcut în orice sezon.
Citește și: VIDEO- Trei plante ușor de îngrijit, potrivite pentru balcon și grădini
4.
Adaugă o fântână decorativă cu apă curgătoare
O fântână poate adăuga o notă de eleganță și rafinament grădinii tale, iar sunetul liniștitor al apei curgătoare va ajuta la relaxarea și liniștirea minții. Ai la dispoziție o varietate largă de modele, de la cele mai simple, ideale pentru un decor minimalist, până la variante elaborate care pot crea un punct de atracție. Alege un model care se potrivește stilului și decorului grădinii tale și amplasează fântâna astfel încât să o poți admira din orice unghi.
5. Instalează iluminat ambiental
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Dacă îți place să te bucuri de aerul proaspăt din grădina ta și pe timp de seară, ai nevoie de tipul potrivit de iluminat ambiental. Creează un echilibru între sursele de lumina caldă și rece pentru a obține o atmosferă plăcută și relaxantă. Poți folosi lumina pentru a accentua anumite zone, spre exemplu aleile, zonele de relaxare sau elementele decorative. Lămpile solare, luminile de perete sau cele suspendate vor adăuga farmec și vor crea o atmosferă și mai plăcută în grădina ta.
Citește și: VIDEO- Amenajarea unei grădini: idei și sfaturi utile
Ia în considerare aceste recomandări și creează o zonă de relaxare în propria curte! Nu uita să respecți pe cât posibil stilul și liniile generale ale grădinii tale, astfel încât să obții un decor echilibrat și plăcut!