1. Creează o zonă de odihnă

Dacă iubești să-ți petreci momentele libere în natură, amenajează o zonă de odihnă confortabilă chiar la tine în curte! Investește în mobilier potrivit, spre exemplu canapele, șezlonguri sau  balansoare de grădină  comode și rezistente la intemperii și asigură-te că modelele selectate se integrează armonios în decor.  Folosește plante înalte, garduri vii, panouri decorative sau perdele de exterior pentru a crea un spațiu retras, care îți asigură suficientă intimitate. Pentru

a-ți spori confortul, adaugă perne și pături care să-ți tină de cald în serile răcoroase și măsuțe pe care îți poți așeza băuturile și gustările. Alege materiale potrivite, rezistente la intemperii, atât pentru mobilier cât și pentru accesorii, astfel încât să te bucuri de o durabilitate sporită.

Citește și: Grădina Botanică, atracție turistică

   2. Amenajează un spațiu de meditație

Vrei să-ți regăsești echilibrul interior și să-ți îmbunătățești starea de spirit? Alege o zonă liniștită, ferită de zgomote, care îți oferă o priveliște plăcută și pune la punct un spațiu pentru meditație și contemplare. Folosește materiale naturale precum pietre, nisip, lemn și plante pentru a crea un mediu relaxant și armonios. Poți crea o alee din pietre sau o mică zonă cu nisip în care să-ți așezi picioarele în timpul meditației.

Adaugă elemente ce favorizează concentrarea, spre exemplu un gong, clopoței de vânt sau chiar un mic colț cu statuetele care te inspiră. Pentru un plus de confort, completează-ți spațiul cu perne, pături și covorașe de exterior.

  3. Plantează flori parfumate

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Timpul petrecut în grădină va deveni și mai relaxant atunci când te vei bucura de aromele captivante ale florilor. Informează-te despre speciile potrivite pentru zona geografică în care locuiești și alege plante care pot adapta ușor condițiilor climatice și solului din grădina ta. Trandafirii, lavanda, iasomia sau crinii sunt opțiuni populare pentru amenajarea grădinilor. Plantează florile în zone strategice, precum terasa, zona de odihnă sau cea de meditație, astfel încât să le simți parfumul în timp ce te relaxezi în grădină. Le poți așeza și lângă ferestrele casei, pentru ca parfumul să pătrundă și în interior. Nu uita să ții cont de perioada de înflorire a acestora și să alegi specii care se dezvoltă în diferite perioade, astfel încât să te bucuri de un parfum plăcut în orice sezon.

Citește și: VIDEO- Trei plante ușor de îngrijit, potrivite pentru balcon și grădini

  4. Adaugă o fântână decorativă cu apă curgătoare

O fântână poate adăuga o notă de eleganță și rafinament grădinii tale, iar sunetul liniștitor al apei curgătoare va ajuta la relaxarea și liniștirea minții. Ai la dispoziție o varietate largă de modele, de la cele mai simple, ideale pentru un decor minimalist, până la variante elaborate care pot crea un punct de atracție. Alege un model care se potrivește stilului și decorului grădinii tale și amplasează fântâna astfel încât să o poți admira din orice unghi.

  5. Instalează iluminat ambiental

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă îți place să te bucuri de aerul proaspăt din grădina ta și pe timp de seară, ai nevoie de tipul potrivit de iluminat ambiental. Creează un echilibru între sursele de lumina caldă și rece pentru a obține o atmosferă plăcută și relaxantă. Poți folosi lumina pentru a accentua anumite zone, spre exemplu aleile, zonele de relaxare sau elementele decorative. Lămpile solare, luminile de perete sau cele suspendate vor adăuga farmec și vor crea o atmosferă și mai plăcută în grădina ta.

Citește și: VIDEO- Amenajarea unei grădini: idei și sfaturi utile

Ia în considerare aceste recomandări și creează o zonă de relaxare în propria curte! Nu uita să respecți pe cât posibil stilul și liniile generale ale grădinii tale, astfel încât să obții un decor echilibrat și plăcut!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si