„La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, familia unei tinere de doar 32 de ani aflată în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni. Aşa că a fost de acord să doneze organele acesteia şi să salveze vieţile altor semeni aflaţi în cumpănă.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia”, a transmis astăzi Agenția Națională de Transplant.

Citeste si: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi începe tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii infectați cu COVID-19

Cine a făcut parte din echipă

Echipa de coordonare a fost formată din Dr. Dana Moţ, coordonator de transplant, Dr. Adrian Crişan și colectivul din secţia ATI. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma transplanturilor efectuate, alți trei români se vor putea bucura din nou de viață prin intervenţiile de transplant hepatic şi renal. Echipe de prelevrare de la Institutul Clinic Fundeni și Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj au încheiat intervențiile de prelevrare a ficatului și a rinichilor. 

„Familia pacientei a fost de acord şi cu donarea cordului, dar, din păcate, în ciuda eforturilor ANT, nu a fost găsit un receptor compatibil pentru acesta.

De asemenea, la Arad a fost prezentă şi echipa de prelevare plămâni de la Spitalul Clinc Sf. Maria Bucureşti, dar din motive medicale organele nu au putut fi eligibile pentru transplantare”, a mai adăugat Agenția Națională de Transplant. 

Citeste si: Un tânăr cu transplant medular din Alba este primul pacient confirmat pozitiv cu Covid-19 căruia i s-a administrat terapia cu anticorpi monoclonari

Transplant hepatic

La Centrul de Transplant Hepatic, medicii chirurgi au realizat un transplant hepatic în urma cărora viața unui pacient de 39 de ani a fost salvată.

În acelaşi timp, doi bărbaţi de 40 de ani şi, respectiv, de 44 de ani au primit, după aproape 3 ani de aşteptare, şansa la un transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.  

Citeste si: VIDEO| Familiile a doi români aflați în moarte clinică au decis ca organele celor dragi să fie donate altora, care au șansa să trăiască


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si