„10 persoane au fost afectate doar in Moldova. Din pacate, trei nu au mai putut fi salvate. Intoxicatia inhalatorie cu gaze de fermentatie creeaza mari probleme in aceasta perioada”, atrage atentia conf.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgente. El compus un indrumar pentru cei care fac vin de casa.

Citeste si: Risca sa fie data afara de la Scoala de Politie din Campina dupa ce doi interlopi s-au pozat in uniforma ei!

Ce trebuie sa stiti pentru a nu va intoxica:

– Butoaiele cu must depozitate in beciurile care nu au cai de aerisire sunt un adevarat pericol.
– Dioxidul de carbon rezultat in urma fermentatiei alcoolice este imposibil de decelat. Este inodor, incolor si insipid.– Efectele asupra organismului se datoreaza in special reducerii cantitatii de oxigen in spatiile inchise in care fermenteaza vinul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Gravitatea acestui tip de intoxicatie e dependenta atat de organism cat si de durata sau intensitatea expunerii.
– Simptomele pot varia de la simple ameteli, cefalee, greturi, varsaturi pana la sincopa, asociata sau nu tulburarilor cardiace sau respiratorii.
– Cazurile severe pot merge pana la obnubilare, coma si deces.

Pacientii afectati pot avea de nevoie de manevre resuscitare respiratorie, suport volemic, antidotism, oxigenoterapie, analeptice respiratorii, asa ca cel mai bine e sa-i duceti urgent la spital sau sa chemati salvarea.

Atentie!
– Nu intrati in incaperile in care fierbe vinul ce nu au o ventilatie corespunzatoare.

Sursa: doctorulzilei.ro
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si