Close sidebar
Close sidebar

Trei persoane au murit din cauza mustului. Nu face si tu aceasta greseala fatala!

Fermentarea mustului produce victime colaterale. In timpul fermentatiei, mustul produce dioxid de carbon, gaz foarte periculos pentru organism. Iata ce nu trebuie sa faci cand fierbe tulburelul!

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

„10 persoane au fost afectate doar in Moldova. Din pacate, trei nu au mai putut fi salvate. Intoxicatia inhalatorie cu gaze de fermentatie creeaza mari probleme in aceasta perioada”, atrage atentia conf.dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgente. El compus un indrumar pentru cei care fac vin de casa.

Ce trebuie sa stiti pentru a nu va intoxica:

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

– Butoaiele cu must depozitate in beciurile care nu au cai de aerisire sunt un adevarat pericol.


– Dioxidul de carbon rezultat in urma fermentatiei alcoolice este imposibil de decelat. Este inodor, incolor si insipid.– Efectele asupra organismului se datoreaza in special reducerii cantitatii de oxigen in spatiile inchise in care fermenteaza vinul.

Gravitatea acestui tip de intoxicatie e dependenta atat de organism cat si de durata sau intensitatea expunerii.
– Simptomele pot varia de la simple ameteli, cefalee, greturi, varsaturi pana la sincopa, asociata sau nu tulburarilor cardiace sau respiratorii.


– Cazurile severe pot merge pana la obnubilare, coma si deces.

Pacientii afectati pot avea de nevoie de manevre resuscitare respiratorie, suport volemic, antidotism, oxigenoterapie, analeptice respiratorii, asa ca cel mai bine e sa-i duceti urgent la spital sau sa chemati salvarea.

Atentie!
– Nu intrati in incaperile in care fierbe vinul ce nu au o ventilatie corespunzatoare.

Sursa: doctorulzilei.ro
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI