Iată cele mai gustoase rețete cu ouă pentru micul dejun pe care trebuie să le încercați!

OUĂ COAPTE ÎN ROȘII

Pentru această rețetă veți avea nevoie de roșii mai mari – pentru fiecare ou câte o roșie. Tăiați (în roșie) un capac în jurul codiței și îndepărtați miezul. Aranjați-le pe o tavă sau formă de copt. Preîncălziți cuptorul până la 180 de grade.

Puneți în interiorul roșiilor câte puțin cașcaval ras și adăugați apoi cu grijă, câte un ou în fiecare. Dați roșiile la cuptor pentru 10 minute, apoi presărați-le cu cașcaval ras și mai coaceți-le încă 2 minute, până se topește cașcavalul. Presărați cu verdeață tocată mărunt și serviți-le fierbinți sau calde.

OMLETĂ RAPIDĂ LA CUPTORUL CU MICROUNDE

Puneți într-un bol un ou, amestecați-l ușor cu o furculiță, apoi adăugați puțină șuncă și ceapă verde tăiate mărunt. Amestecați bine compoziția, puneți-o într-un vas pentru microunde (sau cană) și gătiți-o 1-2 minute (în funcție de puterea cuptorului). Presărați apoi omleta cu cașcaval ras și dați-o pentru încă jumătate de minut (sau un minut) la cuptor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Cele mai delicioase prăjituri de post: 3 reţete inedite

Dacă folosiți mai multe ouă, timpul de preparare va fi prelungit respectiv.

OUĂ PANE

Fierbeți ouăle 3-4 minute pentru a ieși moi. Lăsați-le să se răcească, iar apoi decojiți-le. Aveți grijă să nu deteriorați albușul (ca să nu se scurgă gălbenușul). Treceți ouăle prin pesmet și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu unt.

O altă variantă este aceea de a pregăti un amestec de smântână cu pesmet (sau smântână cu ou, ou cu pesmet, sau toate trei ingrediente la un loc), să treceți ouăle prin acest amestec, apoi să le prăjiți. Pentru cei care preferă maioneza, pot să o folosească la fel de reușit.

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si