UPDATE ora 17.30. Capitala se încadrează în scenariul 2 privind reluarea cursurilor, a anunțat luni Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Anunțul vine la câteva ore de la informarea Ministerului Sănătății potrivit căreia doar sectoarele 1, 2 și 6 se încadrează în scenariul hibrid, iar 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde. 

Citeste si: Primăria Capitalei anunţă teste gratuite pentru elevi şi pentru cadrele didactice din București

Sectoarele 1, 2 și 6 intră în noul an școlar cu scenariul galben (deci cu școală în sistem mixt, față în față și online prin rotația elevilor), iar restul cu scenariul verde, potivit hărții publicate de Ministerul Sănătății, după centralizarea datelor de la direcțiile de sănătate publică din toată țara.

Până acum s-a comunicat că Bucureștiul va intra cu totul într-un singur scenariu, însă diferențele privind rata de infectări din diverse zone ale orașului a determinat împărțirea scenariilor pe sectoare, scrie Edupedu.ro. Astfel, Sectorul 1 are cea mai mare medie de infectări la 1.000 de locuitori din toată Capitala.

Citeste si: Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică: Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie 2020?

Cum începe școala în București

„Rata medie de infectare din București este de 1,12 la 1.000 de locuitori, am centralizat propunerile de la cele aproximativ 500 de unități de învățământ din Capitală”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică, colonelul medic Ionel Paul Oprea.

Citeste si: Clipe de groază în Belarus. O lideră a protestatarilor, răpită de pe stradă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit documentelor publicate de Ministerul Sănătății cu privire la media raportată de localități, în Sectorul 1 media este de 1,34/1.000 de locuitori, în Sectorul 2 este de 1,17/1.000 de locuitori, iar în Sectorul 6 este de 1,03/1.000 de locuitori.

Citeste si: Coronavirus 7 septembrie 2020: Câte cazuri noi s-au înregistrat?

Ce înseamnă scenariul galben – Înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Citeste si: Ce salariu are șoferul ministrului Bode, care a provocat accidentul în timp ce conducea pe contrasens! La SPP, șoferii încasează și bonusuri de risc!

Când vor fi informați părinții 

Până pe data de 10 septembrie părinții vor afla cum vor începe copiii lor școala sau grădinița, a anunţat ministrul Educației, Monica Anisie.

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii”, a spus ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit ministrului, fiecare școală ar trebui ca cel târziu marți să se întrunească în ședința Consiliului de Administrație, să facă propunerea către inspectoratul școlar cu programul concret de începere a școlii din 14 septembrie.

Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a precizat Anisie.

Citeste si:   Scenariile pentru începerea şcolii: INSP anunţă astăzi situaţia epidemiologică pentru fiecare localitate

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si