Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Trucuri pentru cafeaua la ibric. „Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr”

Cafeaua la ibric a devenit o raritate, dar cunoscătorii spun că e mult mai aromată decât cea la espresor. Cum se face această băutură în mod corect și câte lingurițe de cafea se folosesc, aflăm de la Bogdan Damian.

,

Trucuri pentru cafeaua la ibric. „Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr”

„Mă aflu într-o cafenea cu boabe de specialitate, iar cei care au rămas fideli gustului clasic vin aici și comandă cafea la ibric. Cum se face această cafea ne va spune Bogdan Damian. Care sunt pașii? Câte lingurițe de cafea trebuie să punem pentru a face cafeaua la ibric.”

Bogdan Damian: „Depinde foarte mult de recipientul pe care îl folosim și cumva fiecare acasă și-a dezvoltat, în funcție de gustul pe care dorește să-l obțină, raportul de apă- cafea chiar prin lingurița pe care o va folosi.

Este foarte important pentru cafeaua la ibric să avem cafea măcinată cât mai proaspăt. Rețeta o ajustăm în funcție de gustul nostru propriu.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Cât zahăr sau când punem zahărul?”

Citeste si: Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani- kanald.ro

Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro

Citeste si: Ciprian Mega, preotul care s-a dus la Putin, acuzat că e „plantat” în BOR de Biserica Ortodoxă Rusă, a fost suspendat de Episcopie- antena3.ro

Bogdan Damian: „Rețeta clasică de cafea la ibric este cu zahăr, dar la variantele de prăjire nu este un lucru neapărat un considerent pentru că avem cafea care nu necesită ajustare.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Și dacă vrem zahar când punem? La final sau la început?”

Bogdan Damian: „Rețeta clasică este cu zahăr la început.

În momentul în care pui apa la fiert, dar se poate pune ca în orice cafea. Dacă ești băutor de cafea poți să pui zahărul la final.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI