Cei trei au ajuns la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. În starea cea mai gravă se află un bărbat de 74 de ani din comuna Lungani care adezvoltat o reacţie alergică după consumul de ţuică şi a suferit un şoc anafilactic. Pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare şi se află internat cu prognostic rezervat în Clinica ATI a unităţii medicale.
"Trei cazuri de urgenţe majore au ajuns în cursul gărzii trecute în UPU de la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iaşi, relaţionate la consumul şi producţia de ţuică în gospodăria proprie.
Cel mai grav este un pacient de 74 de ani care a dezvoltat un şoc anafilactic şi un stop-respirator după consumul de ţuică. Reacţia anafilactică s-a dezvoltat imediat, a mers la oprirea respiratorie, s-a intervenit în urgenţă la pacient şi a fost adus în UPU. A răspuns la manevrele de resuscitare, dar probleme de laringospasm (n.r. spasm la nivelul căilor aeriene superioare) au persistat, pacientul fiind intubat şi ventilat mecanic în continuare", a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.
Cel de-al doilea pacient, un tânăr de 23 de ani din Tomeşti, a ajuns în UPU în stare de comă, medicii precizând iniţial că bolnavul prezintă o comă de etiologie neprecizată. Conform investigaţiilor ulterioare, coma a apărut tot în contextul consumului de ţuică produsă în gospodărie. „Ulterior s-a identificat drept etiologie a acestei come alcoolul într-o concentraţie de peste 4 la mie. Pacientul a fost tratat, evoluţia lui sub tratament a fost una bună, prognosticul lui vital imediat este unul bun, deşi starea lui la prezentarea în UPU a fost una gravă, comă cu necesitarea susţinerii funcţiilor vitale”, a
adăugat şefa UPU-SMURD. Cel de-al treilea pacient preluat în UPU după explozia cazanului de ţuică se află internat în stare stabilă în Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Pacientul prezintă arsuri de gradul I, II şi III pe 10% din suprafaţa corporală. Arsurile sunt localizate la nivelul feţei, mâinilor şi gambelor, relateaza ziarul Adevarul.

Cei trei au ajuns la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

În starea cea mai gravă se află un bărbat de 74 de ani din comuna Lungani care adezvoltat o reacţie alergică după consumul de ţuică şi a suferit un şoc anafilactic. Pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare şi se află internat cu prognostic rezervat în Clinica ATI a unităţii medicale.

"Trei cazuri de urgenţe majore au ajuns în cursul gărzii trecute în UPU de la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iaşi, relaţionate la consumul şi producţia de ţuică în gospodăria proprie. Cel mai grav este un pacient de 74 de ani care a dezvoltat un şoc anafilactic şi un stop-respirator după consumul de ţuică. Reacţia anafilactică s-a dezvoltat imediat, a mers la oprirea respiratorie, s-a intervenit în urgenţă la pacient şi a fost adus în UPU. A răspuns la manevrele de resuscitare, dar probleme de laringospasm (n.r. spasm la nivelul căilor aeriene superioare) au persistat, pacientul fiind intubat şi ventilat mecanic în continuare", a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cel de-al doilea pacient, un tânăr de 23 de ani din Tomeşti, a ajuns în UPU în stare de comă, medicii precizând iniţial că bolnavul prezintă o comă de etiologie neprecizată. Conform investigaţiilor ulterioare, coma a apărut tot în contextul consumului de ţuică produsă în gospodărie. „Ulterior s-a identificat drept etiologie a acestei come alcoolul într-o concentraţie de peste 4 la mie. Pacientul a fost tratat, evoluţia lui sub tratament a fost una bună, prognosticul lui vital imediat este unul bun, deşi starea lui la prezentarea în UPU a fost una gravă, comă cu necesitarea susţinerii funcţiilor vitale” , a adăugat şefa UPU-SMURD.

Cel de-al treilea pacient preluat în UPU după explozia cazanului de ţuică se află internat în stare stabilă în Clinica de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Pacientul prezintă arsuri de gradul I, II şi III pe 10% din suprafaţa corporală. Arsurile sunt localizate la nivelul feţei, mâinilor şi gambelor, relateaza ziarul Adevarul.

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si