Parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală luni după amiază, dar nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de PSD, a declarat luni, Kelemen Hunor. Ședința de discutare a moțiunii de cenzură a început cu o amânare de o oră și jumătate. 

”E o luptă pentru putere între PNL și PSD. În mod viclean, fiecare încearcă să ne atragă în războiul lor. Vom spune prezent, dar nu votăm”, a declarat Kelemen Hunor.

Citeste si: Tot 5 filme rusești din toate timpurile

Moțiunea de cenzură. Kelemen Hunor: "Nu sunt mulțumit deloc de acest guvern"

Liderul UDMR a mai spus că vor fi prezenți în sală circa 30 de parlamentari maghiari. ”Acest guvern este al președintelui Iohannis. Nu sunt mulțumit deloc de acest guvern. Avem haos total, de la economie la sănătate și justiție, avem un haos total. Ei n-au vrut să guverneze, au vrut doar să organizeze alegeri anticipate. De aceea vedem acest haos, o improvizație fantastica în toate domeniile. Și uite așa mergem până decembrie”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citeste si: Care sunt județele cele mai lovite de coronavirus înainte de intrarea în toamnă

Moţiunea de cenzură se votează luni. Cine va fi premierul României dacă Guvernul Orban pică?

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată luni, 31 august, începând cu ora 15:30, după ce ședința de luni a început cu o amânare. Ce şanse are Guvernul Orban să pice şi cine ar putea fi noul premier?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Istoricul Răzvan Theodorescu încasează lunar 18640 lei! Fostul ministru primește bani din pensie și de la Academia Română

Moţiune de cenzură: Luni, 31 august 2020, la ora 15:30, începe dezbatarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. După aceea, urmază votul decisiv în plenul reunit. 

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis joi ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL- De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni, 31 august 2020.

Citeste si: Hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în spaţii închise, adoptată de Guvern

Dacă guvernul cade, am avea de-a face cu un al treilea guvern demis de Parlament în mai puţin de un an. La 10 octombrie 2019, guvernul premierului Viorica Dăncilă a căzut în urma unei moţiuni. La nici patru luni distanţă, la 5 februarie 2020,  guvernul lui Ludovic Orban  a fost la rândul lui demis, dar reinstalat apoi, ca într-o operă bufă, la începutul pandemiei, cu votul majoritar al partidului (PSD), care acum vrea din nou să-l demită pe acelaşi premier.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si