Reuben Nsemoh, un adolescent care locuieste intr-o suburbie a orasului american Atlanta, a suferit o contuzie craniana in timpul unui meci de fotbal si, de atunci, este ingrijorat deoarece ii este foarte dificil sa se concentreze. El se teme ca nu va mai putea sa practice sportul lui preferat- fotbalul european, relateaza CNN.

Insa cea mai mare spaima a lui a fost aceasta: cum se face ca a inceput dintr-o data sa vorbeasca fluent limba spaniola?

Nsemoh, in vârsta de 16 ani, a intrat in coma dupa o accidentare suferita in timpul unui meci de fotbal. Dupa ce s-a trezit, a facut ceva ce nu facuse niciodata pâna atunci: vorbea spaniola ca un nativ al acestei limbi.

Parinţii lui spun ca tânarul vorbea deja puţina spaniola, dar nu a fost niciodata fluent in aceasta limba, pâna la acel accident. Treptat, el a reinceput sa vorbeasca engleza, dar, in acelasi timp, a inceput sa isi piarda fluenţa in spaniola.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Sindromul accentului strain este o afecţiune extrem de rara, cauzata de vatamari cerebrale care modifica tiparul de vorbire al bolnavului, oferindu-i un accent diferit. Primul caz cunoscut a fost raportat in 1941, când o femeie din Norvegia a suferit vatamari la nivelul creierului, provocate de srapnel, in timpul unui bombardament german, si a inceput sa vorbeasca cu accent german.

De atunci au mai fost raportate alte câteva zeci de cazuri.

In urma cu trei ani, poliţia a gasit un veteran al Marinei americane in stare de inconstienţa intr-un motel din Southern California. Atunci când s-a trezit, fostul militar american nu isi mai amintea absolut nimic din viaţa pe care a avut-o si vorbea doar limba suedeza, relateaza News.ro.

In Australia, o femeie care conducea un autocar a suferit un accident grav de automobil in urma caruia s-a ales cu o fractura de mandibula si de maxilar. Dupa ce s-a trezit, ea a inceput cu accent franţuzesc.

La inceputul acestui an, o femeie din statul american Texas, care a suportat o intervenţie chirurgicala la nivelul maxilarului, vorbeste de atunci cu accent britanic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si