Close sidebar
Close sidebar

Un an de la moartea reginei Elisabeta a II-a: ”Inima mea a fost cu voi toți”

La 8 septembrie, în urmă cu un an, reacțiile la vestea morții reginei au arătat clar că, în Marea Britanie și în întreaga lume, inimile multor, multor oameni au fost, de asemenea, alături de ea.

Stefania Pavel,

La 8 septembrie, în urmă cu un an, reacțiile la vestea morții reginei au arătat clar că, în Marea Britanie și în întreaga lume, inimile multor, multor oameni au fost, de asemenea, alături de ea.

[Sursa foto: Town & Country]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

'Inima mea a fost cu voi toți', scria Elisabeta a II-a vara trecută, în mesajul său de mulțumire în urma sărbătoririi Jubileului de Platină. Pe 8 septembrie 2022, inima sa a încetat să mai bată la Castelul Balmoral din Scoția. Moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

Regina Elisabeta a II-a, iubită de o lume întreagă

Mulțimile s-au adunat masiv la porțile palatului, în tăcere, adesea cu lacrimi în ochi,s-au aliniat pe marginea drumurilor și pe digurile autostrăzilor, pe străzi și trotuare de la Balmoral până în inima capitalei, în timp ce monarhul cu cea mai îndelungată domnie a Marii Britanii a făcut ultimul drum din ținutul său

din Aberdeenshire pentru a se odihni în Westminster Hall, acolo unde cu toții și-au luat rămas bun.

Citește și: Regele Cioabă, cadou pentru Regele Charles al III-lea: "De la rege pentru rege"

Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: Town& Country]

'Știu că pierderea ei va fi profund resimțită...

de nenumărați oameni din întreaga lume', a scris Regele într-o declarație sinceră emisă în seara morții mamei sale- și așa s-a întâmplat. În timp ce amurgul se lăsa peste Londra, o fotografie a reginei a acoperit panourile publicitare deasupra unui Piccadilly Circus neobișnuit de liniștit; luminile s-au stins pe Turnul Eiffel; și, în America de Sud, președintele Jair Bolsonaro a declarat trei zile de doliu național în Brazilia.

"Elisabeta cea Mare... în multe privințe cel mai bun monarh din istoria noastră"

Recunoscând că nici un șef de stat, politician sau personalitate publică din lume nu a rivalizat cu autoritatea morală a Majestății Sale sau cu adâncurile de afecțiune și respect pe care le impunea printre tineri și bătrâni, aplauzele au fost unanime. Timp de opt decenii, regina slujitoare, ale cărei prime angajamente publice au fost asumate în adolescență, a îmbrățișat datoria ca pe o vocație plină de bucurie.

După cum nota Country Life în 2011, longevitatea și aparenta imperturbabilitate o făcuseră "să pară că face parte din temelia neschimbată a universului". Fostul prim-ministru Boris Johnson a exprimat opiniile larg răspândite atunci când a aclamat-o pe regină ca fiind "Elisabeta cea Mare... în multe privințe cel mai bun monarh din istoria noastră".

Citește și: EXCLUSIV: Regele Charles al III-lea, așteptat cu daruri alese la Viscri/ Alexandra Sima:”I-am făcut cadou albumul ”Dor de Viscri” cu poze și povești din sat”

Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: Town& Country]


Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

'Cei care mi s-au părut a fi cei mai fericiți, mulțumiți și împliniți', a sugerat regina în 2008, 'au fost întotdeauna oamenii care au trăit cele mai deschise și altruiste vieți'. A fost felul ei de a fi, iar moartea ei a provocat manifestări de recunoștință, care, la 12 luni distanță, rămân proaspete și intens resimțite.

Regina Elisabeta a II-a

[Sursa foto: Town& Country]

Anul trecut a fost martorul începutului de succes al unei noi domnii. Încoronarea lui Charles al III-lea și a reginei Camilla, în luna mai, a unit atât națiunea, cât și Commonwealth-ul. Faptul că Regele împărtășește devotamentul mamei sale față de îndatorire și credința creștină este clar. Exemplul său îi păstrează amintirea luminoasă, iar afecțiunea pe care milioane de oameni încă o simt pentru Elisabeta cea Mare inspiră atât noul suveran, cât și supușii. 

Regele Charles își va petrece ziua la Castelul Balmoral

Pentru a marca împlinirea unui an de la moartea Reginei Elisabeta, Regele Charles a scris un omagiu emoționant pentru mama sa.

Citește și: EXCLUSIV: Ce reprezintă încoronarea regelui Charles al III-lea pentru Marea Britanie/ Istoric: ”Este cel mai important moment pentru Marea Britanie”

Regele Charles al III-lea

[Sursa foto: People]

"La marcarea primei aniversări de la moartea Majestății Sale Defuncte și de la aderarea mea, ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, de serviciul ei devotat și de tot ceea ce a însemnat pentru atât de mulți dintre noi", a scris Charles, mesaj care a fost împărtășit împreună cu o nouă fotografie a reginei Elisabeta. "Sunt profund recunoscător, de asemenea, pentru dragostea și sprijinul care au fost arătate soției mele și mie însumi pe parcursul acestui an, în timp ce facem tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor”. Portretul reginei Elisabeta a fost realizat de Cecil Beaton la Palatul Buckingham în octombrie 1968. Potrivit Palatului Buckingham, "a fost ales de Majestatea Sa Regele pentru a marca aniversarea". Portretul nu a fost dezvăluit până astăzi, deși a fost expus la National Portrait Gallery între noiembrie 1968 și martie 1969, în timpul unei expoziții retrospective a operei lui Beaton. 

Regele Charles al III-lea

[Sursa foto: ABC News]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La fel cum regina Elisabeta a marcat în privat aniversarea ascensiunii sale și a decesului tatălui său, la fel va face și Charles. El își va petrece ziua la Castelul Balmoral, unde regina Elisabeta a decedat anul trecut.

Prințul Harry, discurs pentru bunica sa

Prințul Harry, care locuiește în California împreună cu Meghan Markle și cei doi copii ai lor, s-a întors în Anglia pentru a participa la o ceremonie de decernare a premiilor pentru organizația caritabilă WellChild, pe care o patronează. Ducele de Sussex, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a ținut un discurs la evenimentul de joi, după ce s-a întâlnit cu unii dintre copiii cu boli grave care apelează la serviciile organizației.

Citește și: Legătura de prietenie între împărăteasa Sisi și Regina Elisabeta a României

[Sursa foto: People]

"După cum știți, nu am putut participa la premiile de anul trecut, deoarece bunica mea a murit", a spus el mulțimii.

"După cum probabil știți și voi, ea ar fi fost prima persoană care ar fi insistat ca eu să vin totuși să fiu cu voi toți, în loc să merg la ea", a spus el. "Și tocmai de aceea știu că exact după un an, ea ne privește pe toți în această seară, fericită că suntem împreună și continuăm să punem în evidență o comunitate atât de incredibilă". Anul trecut, prințul Harry și-a anulat apariția la ceremonia de decernare a premiilor de la Londra pentru a călători la castelul Balmoral și a fi alături de familia sa după ce bunica sa a fost plasată sub supraveghere medicală, potrivit USA TODAY.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI