Un tribunal din El Salvador l-a condamnat pe Wilmer Segovia, un membru al temutei bande Mara Salvatrucha, la 1310 ani de închisoare pentru diverse infracțiuni, a informat procurorul general al țării din America Centrală, Rodolfo Delgado.

Citește și: FOTO- Aceasta este închisoarea unde paznicii au devenit dependenți de deținuți. Pușcăriașii au droguri, alcool, jocuri de noroc și jacuzzi la discreție

Membrul bandei Mara Salvatrucha a fost condamnat la 1.300 de ani de închisoare pentru cele 33 de crime dovedite.

Pe lângă acestea, Segovia a fost găsit vinovat și pentru săvârșirea 9 tentative de omor și diverse extorcări, potrivit procurorului citat de publicația  Excelsior.

Citește și: Tânărul de 22 de ani care a înscenat un jaf armat pentru a-și ucide părinții și sora și-a primit pedeapsa

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Membrii bandei care au provocat atâta durere și lacrimi poporului din El Salvador NU IES. Vor rămâne închiși până când vor plăti pentru fiecare dintre crimele lor. Ne vom ocupa de asta", a subliniat oficialul pe Twitter.

Alt interlop, condamnat mai blând: 945 de ani de detenție

Autoritățile din El Salvador ai anunțat tot azi condamnarea lui Miguel Ángel Portillo, din aceeași grupare mafiotă.

Acesta a fost condamnat la 945 de ani de închisoare pentru „22 de omucideri, 4 tentative de crimă, o tentativă de omor și extorcare”.

Citește și: VIDEO. A fost trimis 2 ani după gratii pentru un calendar cu rațe

Procurorul general din El Salvador nu a dat detalii cu privire la data prinderii temuților infractori sau dacă aceștia au fost capturați în cadrul regimului de urgență, care suspendă garanțiile constituționale, în vigoare din martie 2022.

La sfârșitul lunii martie 2022, Congresul din El Salvador a aprobat un deccret mai dur împotriva membrilor bandelor mafiote, ca răspuns la valul de omucideri cu care țara s-a confruntat în ultimii ani.

Bandele mafiote( Las pandillas), fenomen considerat o moștenire a războiului civil din El Salvador (1980-1992), s-au consolidat odată cu deportarea membrilor bandelor din Statele Unite.

Ele au rezistat planurilor de securitate implementate în ultimele patru administrații și au generat vârfuri de violență în anii 2020-2022.

Citește și: VIDEO. Profesoară dată afară din cauza aspectului fizic provocator


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si