UPDATE: Surse medicale au declarat în exclusivitate pentru reporterul Știrilor Kanal D că micuțul a fost adus în stare gravă de la spitalul de Boli Infecțioase. El a fost internat direct la Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic. Echipa medicală a depus toate eforturile posibile pentru a-l salva, dar, în pofida tratamentului complex care i s-a fost administrat și a îngrijirilor intensive, starea copilului nu s-a ameliorat, după 3 zile survenind decesul.

Copilul făcuse o formă severă de rujeolă și, ulterior, au apărut și complicațiile.

Știrea inițială:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

La doar un an și jumătate, un băiat din județul Constanța s-a stins din viață. Micuțul nu avea comorbidități și era, se pare, vaccinat cu o doză ROR, însă a fost răpus de rujeolă. Este decesul cu numărul 17 pe care această afecțiune îl cauzează în țara noastră de la declararea epidemiei, în luna decembrie a anului trecut.

De la începutul lunii ianuarie 2023 și până în data de 2 iunie 2024 au fost înregistrate 17 378 de cazuri de rujeolă pe întreg teritoriul României, arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului

Național de Sănătate Publică.

Citește și: VIDEO-Rujeola ține copiii departe de școală. Tot mai mulți copii, în spital. Care este principala cauză, potrivit medicilor

bebelus mort, epidemie rujeola, cazuri rujeola

Copilul mort avea doar un an și 6 luni. 

[Sursa foto: Unsplash]

Numărul cazurilor de rujeolă, în continuare alarmant

Doar în ultima săptămână au fost înregistrate aproape 800 de noi îmbolnăviri. Până acum, în topul îmbolnăvirilor cu această infecție virală contagioasă se află Brașov, cu peste 2000 de cazuri, București, cu 1620 de cazuri și Mureș, cu un număr de 1213 de îmbolnăviri.

În perioada 6 decembrie 2023 – 2 iunie 2024, potrivit datelor extrase din RENV, au fost utilizate 164 715 de doze de vaccin ROR, din care 27 058 de doze au fost folosite pentru copii cu vârste între 9 şi 11 luni. Prima doză a vaccinului se utilizează în mod normal la vârsta de 12 luni, însă după ce a fost declarată epidemie de rujeolă, medicii de familie pot vaccina bebelușii începând cu vârsta de 9 luni. A doua doză de vaccin ROR se poate administra la copii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani.

Citește și: Ce este noradrenalina, substanţa pe care pacienţii de la spitalul Sfântul Pantelimon n-ar mai fi primit-o în doză suficientă?

bebelus mort, epidemie rujeola, cazuri rujeola

Medicii de familie pot vaccina bebelușii, începând cu vârsta de 9 luni.

[Sursa foto: Freepik]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si