Povestea chinezului Liang Shi este uimitoare. El nu reușește să treacă examenul „gaokao”, echivalentul Bacalaureatului, nici din a 27-a încercare. La 56 de ani și după atâtea examene picate, Shi a ajuns la concluzia că e mai bine să renunțe.

Citește și: Povestea emoționantă de viață a unui român ajuns în Italia: "Părinții mei au vrut să rupă legătura cu România, cu viața din țară"

Milioane de candidați chinezi au susținut acest examen, însă Liang nu a reușit să-l treacă nici a 27-a oară.

Liang Shi este un milionar chinez

Bărbatul se bucură, totuși, de un succes răsunător pe plan social. El şi-a început cariera cu o slujbă uşoară într-o fabrică, apoi a pus bazele propriei companii înfloritoare de materiale de construcții. Însă, bărbatul a avut mereu o frustrare, aceea de a nu fi obţinut o notă suficientă la „gaokao”- sau examenul de admitere în instituții de învățământ superior- pentru a putea intra la prestigioasa universitate din Sichuan, provincia din sud-vestul Chinei unde locuiește.

Citește și: Un cerșetor român a fost surprins de polițiști cum hărțuia oamenii pe stradă pentru bani. Oamenii legii i-au interzis să mai cerșească în acea zonă

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Înainte de a primi rezultatul, am avut sentimentul că nu voi putea obține un scor suficient de mare pentru a intra la o facultate de elită, dar nu mă așteptam să nu pot intra nici la cele obișnuite”, a declarat bărbatul pentru AFP, potrivit Timesnownews.

Dezamăgirea lui este extrem de mare. A dus o viață precum a unui călugăr. El se trezea în zori și învăța câte 12 ore.

Citește și: Incredibil! O femeie susține examenul de bacalaureat la vârsta de 90 de ani. Aceasta visează să ajungă învățătoare

Deși până acum nu s-a lăsat descurajat de încercările eșuate din trecut, acum milionarul este aproape convins că ar trebui să se oprească din a mai da examenul. „Dacă într-adevăr nu văd prea multe speranțe de îmbunătățire, nu are rost să o fac din nou. Am muncit foarte mult în fiecare zi. Este greu de spus dacă voi continua să mă mai pregătesc pentru goakao anul viitor”, a adăugat Shi. „Dacă nu voi lua examenul, fiecare ceașcă de ceai pe care o voi bea pentru restul vieții va avea gust de regret”.

Citește și: SUBIECTE română BAC 2023: EDU.RO publica subiectele pentru absolvenții de profil uman, real și pedagogic

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si