Monty Cocke, în vârstă de 4 ani, a apelat la numărul de urgență, după ce a observat că mama sa a leșinat chiar lângă el. Băiețelul a sunat numărul de urgență pe data de 27 august, spunându-le dispecerilor:  „Mami a  le șinat .

„Când am ajuns la adresă, copilul era la fereastră, făcându-ne cu mâna”, a povestit paramedicul Mark Small.

Citeste si: FOTO- Copii rămași blocați într-un tobogan care avea ieșirea astupată, în Giurgiu

În incinta casei, Monty a ajutat foarte calm salvatorii să descopere că mama lui, Wendy, a suferit o criză.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Dacă te lovești la cap când cazi sau ai o criză prelungită, poate fi destul de grav”,  a mai precizat Mark Small care a declarat că reacția rapidă a băiețelului de 4 anișori de a suna la serviciile de urgență a făcut o diferență enormă.

Mama a fost cea care l-a învățat pe băiețel cum să sune la ambulanță. Totul se întâmpla cu doar o zi înainte de incident

Specialiștii medicali s-au întors la domiciliul băiețelui în vârstă de 4 ani, în Launceston, Tasmania, marți, pentru a-i înmâna lui Monty un certificat de apreciere, ca rezultat al faptelor sale eroice. Wendy Cocker le-a mărturisit reporterilor că Monty știa că a făcut un lucru bun, dar și-a minimalizat rolul. Cu o zi înaintea incidentului, mama îi explicase lui Monty cum să sune la ambulanță de la un telefon blocat sau deblocat.

Ea nu se aștepta că va trebui să folosească aceste cunoștințe atât de curând. Ea a spus că își amintește că nu se simțea bine și că încerca să-și sune soțul, dar nimic altceva.

Citeste si: Fenomen bizar în aproprierea Capitalei. Râul Pasărea și-a schimbat în totalitate culoarea

"Satât de mândră de el... cu siguranță a salvat ziua",   a declarat mama copilului.

„Sunt paramedic timp de 13 ani și am avut văzut copii mai mari care au cheamat o ambulanță, dar niciodată, niciodată un copil de patru ani”,  a mai precizat paramedicul Mark Small.

Citeste si: Cine este Liz Truss, noul premier al Marii Britanii. De ce i se spune "Regina Instagram"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si