Poliția ungară l-a arestat miercuri pe tatăl copilului, care este vânător autorizat. Acesta este bănuit că este vinovat de faptă, alături de un alt bărbat care l-a însoțit pe băiat în pădure, în ziua în care a fost împușcat lupul.

Un reprezentant al Biroului Procuraturii Generale, a confirmat că tatăl, care are un permis de vânător, i-a oferit fiului său de nouă ani pușca de vânătoare. Copilul a folosit-o ulterior pentru a împușca, în urmă cu patru luni, lupul.

Uciderea lupului a stârnit un val de proteste

În luna aprilie, uciderea animalului a adus un val de proteste în comunitatea internațională a activiștilor care luptă pentru drepturile animalelor. Acel lup, de doi ani, cunoscut sub indicativul M237, a străbătut o distanță de 1.900 de kilometri în timpul migraţiei sale. De asemenea, acesta a traversat provincia autonomă italiană Bolzano (Tirolul de Sud), dar și Austria, înainte să ajungă în Ungaria.

Citește și: VIDEO- „Plimbați ursul!” Acuzații la adresa unei grădini zoo din China, după ce angajații s-ar fi deghizat în urși

Rangerii au echipat lupul cu o zgardă înzestrată cu emițător GPS. Semnalul transmis de dispozitiv a dispărut în momentul în care lupul a ajuns în Ungaria, într-un sat, în apropierea graniței cu Slovacia.

Un lup celebru pentru parcurgerea a 1.900 de km în timpul migrației în Europa, a fost ucis

Un lup celebru pentru parcurgerea a 1.900 de km în timpul migrației în Europa, a fost ucis

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit asociaţiei pentru protecţia animalelor Wolf Schweiz, lupul a străbătut cea mai mare distanță făcută vreodată de un lup pentru migrație, în Europa.

Ce pedeapsă primesc tatăl copilului și colegul de vânătoare?

Arestarea tatălui și a colegului de vânătoare căruia i s-a încredințat copilul a fost realizată în urma unei serii de dovezi. Procuratura Generală nu a oferit detalii suplimentare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cei doi au fost acuzați de comiterea unei infracțiuni împotriva conservării naturii, dar și de periclitarea vieții unui minor.

Un lup celebru pentru parcurgerea a 1.900 de km în timpul migrației în Europa, a fost ucis

Un lup celebru pentru parcurgerea a 1.900 de km în timpul migrației în Europa, a fost ucis

[Sursa foto: PixaBay]

Tatăl riscă 12 ani închisoare. De asemenea, copilul în vârstă de nouă ani nu este responsabil penal, potrivit legislației ungare. Autoritățile au găsit emițătorul lupului abandonat într-un râu la nord-est de Hidasnemeti.

Autoritățile suspectează faptul că M237 a fost împușcat ilegal, lupii reprezentând o specie protejată în Ungaria.

Citește și: Lupta pentru salvarea pădurilor "sacre" din Carpați de exploatările forestiere

 

 

Sursa: Ziare.com



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si