Într-o scurtă declarație trimisă presei, familia lui Thomas H Lee a spus că este „extrem de întristată” de moartea finanțatorului de 78 de ani.

Citește și: Fata cu părul roz s-a sinucis la doar 23 de ani după un val de atacuri online. "Semeni cu o prostituată"

Publicația The New York Post relatează că a murit în urma unei împușcături auto-provocate la biroul său din Manhattan.

Avere de peste 2 miliarde de dolari

NYPD a declarat pentru BBC News că un bărbat de 78 de ani, fără nume, a fost găsit mort joi dimineață la 767 Fifth Avenue. Adresa este locul unde sunt listate birourile Thomas H Lee Capital LLC.

Citește și: Cadavrul mămicii dispărute Nicola Bulley a fost găsit de un "clarvăzător". "Am decis să folosim acest simț paranormal"

Potrivit Forbes, averea lui Thomas Lee depășește 2 miliarde de dolari la momentul morții sale.

Purtătorul de cuvânt al poliției nu a confirmat pentru BBC că bărbatul a murit în urma unei răni auto-provocate prin împușcătură, menționând că cauza morții va fi stabilită de un medic legist.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, poliția a răspuns la un apel la 911 la scurt timp după ora 11:00 (16:00 GMT) joi dimineață de la un birou de pe Fifth Avenue.

„La sosire, Serviciile Medicale de Urgență au declarat că bărbatul a decedat la fața locului”, au spus autoritățile.

Citește și: A câștigat 2,5 milioane de euro când avea 16 ani, dar mama ei i-a risipit toți banii pe haine și petreceri. Acum a luat o decizie radicală

„În timp ce lumea îl cunoștea ca fiind unul dintre pionierii afacerii de capital privat și un om de afaceri de succes, eu l-am cunoscut ca pe un soț, tată, bunic, frate, prieten și filantrop devotat care pune întotdeauna nevoile altora înaintea pe ale lui”, a transmis prietenul de familie și purtătorul său de cuvânt, Michael Sitrick.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Thomas Lee ar fi murit în urma unei răni auto-provocate prin împușcătură, la casa sa 

Afacere de 32 de ori mai profitabilă

Pe lângă pionieratul în achiziționarea cu efect de pârghie, Thomas Lee era cunoscut și pentru că a cumpărat compania de băuturi Snapple în 1992 și a vândut-o doi ani mai târziu către Quaker Oats pentru 1,7 miliarde de dolari- de 32 de ori mai mult decât a cumpărat-o.

Miliardarul a fost, de asemenea, admirat pentru actele sale de filantropie. În plus, el a activat și ca administrator pentru organizații de artă proeminente din New York, precum Lincoln Center for the Performing Arts și Muzeul de Artă Modernă.

În 1996, Lee el a donat 22 de milioane de dolari Universității Harvard, o parte din care a fost folosită pentru a oferi ajutor financiar studenților.

"Am fost norocos să fac niște bani. Sunt mai mult decât fericit să dau o parte din ei înapoi", a spus el atunci. În urma lui Lee, au rămas soția Ann Tenenbaum, cei cinci copii ai săi și doi nepoți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si