Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Kievul și regiunea Cernăuți, lovite de rachetele ruse

Rusia a lansat luni dimineață un nou atac masiv asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, informează presa de la Kiev. Inclusiv în zona Capitalei, au fost auzite mai multe explozii. Infrastructura critică a fost deteriorată în regiunea Cernăuți ca urmare a loviturilor cu rachete rusești.

Redactia Stirile Kanal D,

Este pentru prima dată când forțele ruse de ocupație atacă regiunea Cernăuți.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, Rusia a tras 55 de rachete asupra Ucrainei în dimineața zilei de 31 octombrie, transmite The Kyiv Independent.

Atacuri cu rachete la Cernăuți

Administrația regională a zonei Cernăuți a raportat că un punct de infrastructură critică din regiune a fost lovit de Rusia, iar părți din regiune se confruntă acum cu întreruperi de curent.

Au fost atacuri puternice și în regiunea Zaporojie, din sud-estul Ucrainei. În prezent, orașul nu are energie electrică, potrivit primarului interimar Anatolii Kurtiev.

El a spus că cel puțin unele districte se confruntă cu întreruperi de curent.

Se pare că unele cartiere ale orașului au reușit deja să restabilească alimentarea cu energie electrică.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Guvernatorul regiunii Kirovohrad Andrii Raikovych și guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, au raportat, de asemenea, greve la instalațiile energetice din regiunile lor.

Cernăuți, lângă granița Ucrainei cu România

[Sursa foto: Twitter]

"Rusia luptă împotriva civililor"

"Teroriştii ruşi au lansat, încă o dată, un atac masiv împotriva instalaţiilor sistemului energetic în mai multe regiuni", a transmis un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko.

"Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce altele şi-au atins ţinta", a adăugat el.

"O altă serie de rachete ruseşti loveşte infrastructura critică a Ucrainei. În loc să lupte pe câmpul de luptă, Rusia luptă împotriva civililor", a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

"Nu justificaţi aceste atacuri numindu-le 'răspuns'. Rusia face asta pentru că încă mai are rachete şi voinţa să omoare ucraineni", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat la rândul său că rachetele au lovit infrastructura energetică la Kiev şi în alte oraşe, provocând întreruperi de electricitate şi apă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI