Close sidebar
Close sidebar

Un nou stat se pregateste sa iasa din UE

Laureatul Premiului Nobel, Joseph Stiglitz, a declarat ca Italia va parasi Uniunea Europeana in mai putin de 10 ani, transmite Agerpres.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Europa nu are hotărârea de a adopta reformele necesare precum crearea unei uniuni bancare care să implice garantarea comună a depozitelor bancare şi, de asemenea, îi lipseşte solidaritatea transfrontalier", a apreciat miercuri Joseph Stiglitz, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, potrivit dcnews.ro.

„Va mai exista o zonă euro peste 10 ani, însă întrebarea este cum. Este foarte puţin probabil că ea va mai avea 19 state membre. Este dificil să spunem cine va mai face parte”, a spus Stiglitz.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Populaţia Italiei este din ce în ce mai dezamăgită de euro. Italienii încep să conştientizeze că Italia nu funcţionează în interiorul zonei euro”, a adăugat Stiglitz.

Laureatul Premiului Nobel pentru Economie susţine că Germania a acceptat deja ideea că Grecia va ieşi din zona euro, subliniind că în trecut el a sfătuit atât Grecia, cât şi Portugalia, să iasă din zona euro.
În opinia lui Stiglitz, de vină ar fi politica de austeritate promovată de Germania.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI