O nouă tulpină de virus, localizat la nivel gastric, cu simptome severe, se răspândește cu rapiditate și crează probleme serioase de sănătate, transmite presa americană.

Citește și: Alertă în spitale! Mai mulți copii au fost duși la spital cu suspiciune de rujeolă, în Bistrița-Năsăud

Acest norovirus este întâlnit în prezent în regiunea de nord-est a Statelor Unite, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Media ultimelor trei săptămâni a testelor pozitive pentru acest norovirus a atins 13,9% și s-a menținut peste o rată pozitivă de 10% de la jumătatea lunii decembrie 2023, potrivit The Hill.

Care sunt simptomele noului virus

În timp ce nord-estul țării se confruntă cu un număr mare de cazuri pozitive, datele CDC arată că și alte regiuni înregistrează teste pozitive în ultimele săptămâni.

Sudul are 9,5%, Vestul Mijlociu s-a situat în jurul a 10%, iar Vestul are aproximativ 12%.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Simptomele pe care le au bolnavii sunt următoarele: vărsături și diaree.

Oameni de toate vârstele se pot infecta, iar boala se răspândește „foarte ușor și rapid” au precizat experții în sănătate.

virus

Oameni de toate vârstele se pot infecta, iar boala se răspândește „foarte ușor și rapid”

Imunitatea se obține mai greu în fața norovirusului

CDC a spus că oamenii pot contracta norovirus de multe ori în timpul vieții, deoarece există multe tipuri diferite de virus.

A fi infectat cu „un tip de norovirus s-ar putea să nu vă protejeze împotriva altor tipuri”, au arătat oficialii instituției americane.

Oamenii pot dezvolta imunitate împotriva anumitor tipuri de norovirus, dar nu se știe cât de mult poate dura această protecție.

Focarele apar cel mai frecvent la sfârșitul toamnei, iarna și începutul primăverii. Simptomele includ, de asemenea, febră, dureri de cap, deshidratare și dureri musculare.

CDC recomandă igiena riguroasă a mâinilor, dezinfectarea suprafețelor și spălarea rufelor cu apă fierbinte pentru a preveni răspândirea norovirusului.

În SUA apar între 19 și 21 de milioane de infecții în fiecare an, cel mai frecvent între lunile noiembrie și aprilie. Se înregistrează aproximativ 109.000 de spitalizări în fiecare an și 900 de decese, cel mai frecvent în rândul adulților de vârsta a treia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si