Close sidebar
Close sidebar

Un seism puternic s-a produs, vineri, in Mexic. Mii de oameni au iesit, panicati, in strada

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2 grade a avut loc, vineri, in sud-vestul Mexicului, insa pana in acest moment, nu au fost semnalate victime sau pagube semnificative in regiunea afectata, anunta Institutul american de geofizica (USGS).

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Epicentrul cutremurului a fost in zona statului mexican Oaxaca, la o adancime de 24,7 kilometri. Seismul a fost resimtit si in capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe cladiri inalte s-au clatinat timp de mai mult de un minut, potrivit Mediafax.

Seismul s-a produs la ora locala 17.39 (01.39, ora Romaniei), la distanta de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de orasul Oaxaca si 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au iesit de teama pe strazile din mai multe orase.

Cutremurul s-a produs la mai putin de sase luni dupa ce doua seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane in centrul si sudul Mexicului.

Presedintele mexican Enrique Pena Nieto a transmis pe Twitter ca au fost activate masurile in caz de urgenta din cauza magnitudinii cutremurului.

Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, inclusiv una de 5,8 grade la aproximativ o ora dupa cutremur, potrivit USGS.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific nu a emis nicio alerta de tsunami.

Sursa: Mediafax

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI