Spreepark din Berlin a devenit un loc de joacă apocaliptic, în stare de degradare, cu o istorie complicată ascunsă în spatele porților sale sinistre, informează The Sun.

Cum a ajuns parcul în paragină?

Acest loc de 75 de hectare, închis în 2002, este acum acoperit de graffiti și este vizitat mai ales de curioși în căutare de senzații tari, petrecăreți și cântăreți.

Preluat în anii '90 de către cineva pe care majoritatea oamenilor îl consideră "excentric", noul proprietar al parcului tematic nu a plănuit doar să zboare de la înălțime.

Citește și: O croazieră de lux a eșuat în estul Groenlandei. 206 persoane sunt la bordul navei

Spreepark din Berlin a devenit un loc de joacă apocaliptic, în stare de degradare, cu o istorie complicată ascunsă în spatele porților sale sinistre.

Spreepark din Berlin a devenit un loc de joacă apocaliptic, în stare de degradare, cu o istorie complicată ascunsă în spatele porților sale sinistre.

[Sursa foto: The Sun]

În mod șocant, locul, cândva popular, a fost forțat să se închidă, după ce au fost găsite cantități enorme de cocaină îngropate în unele părți ale atracțiilor. În anul următor, el și fiul său au fost arestați pentru că au încercat să introducă ilegal 167 kg de droguri în Germania, în interiorul caruselului Flying Carpet dezmembrat. În zilele noastre, pe malul râului Spree, roata uriașă roșie a parcului, cândva emblematică, este ruginită și lăsată în paragină. Vagoane cu scaune abandonate, tuneluri goale și cadre în ruină alcătuiesc epava sitului cândva impresionant. 

Un T-Rex uriaș zace pe o parte, acolo unde se află de ani de zile.

Probabil că a fost cândva un element destul de captivant al parcului, iar acum, dinozaurul zace pe spate, cu majoritatea dinților smulși. În jurul mașinilor ruginite și murdare s-a strecurat verdeață, iar o pătură de mușchi acoperă majoritatea suprafețelor. Un iaz acoperit de alge se află aici- cu o barcă în formă de lebădă ruginind pe suprafața sa. 

Poliția germană a găsit 167 kg de cocaină ascunsă în catargul Flying Carpet. 

Apogeul parcului a avut loc în anii 1960 și 1970, când, sub guvernul comunist al Germaniei de Est, a fost bine îngrijit și foarte popular. În 1991, după căderea Zidului Berlinului, un operator de parc de distracții excentric, Norbert Witte, l-a preluat și i-a schimbat numele din Kulturpark Plänterwald în Spreepark. Pe măsură ce alte parcuri tematice deveneau mai numeroase, iar guvernul era din ce în ce mai puțin dispus să le finanțeze, numărul vizitatorilor la Spreepark a scăzut vertiginos. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Sălile de jocuri de noroc, mutate la marginea orașelor/ Mihnea Predețeanu: ”E categoric loc de întărire a procesului de educare a jucătorilor, de consolidare a responsabilității tuturor și nu doar a celor care au ales voluntar acest drum”

Acest loc de 75 de hectare, închis în 2002, este acum acoperit de graffiti și este vizitat mai ales de curioși în căutare de senzații tari, petrecăreți și cântăreți.

Acest loc de 75 de hectare, închis în 2002, este acum acoperit de graffiti și este vizitat mai ales de curioși în căutare de senzații tari, petrecăreți și cântăreți.

[Sursa foto: The Sun]

Speranța era ca Witte, împreună cu soția sa Pia, să dea un nou suflu de viață atracției, cândva glorioase.

Schimbând peisajul parcului, a adus noi atracții și a schimbat peisajul, a adăugat un lac, canale, un amfiteatru cu spectacole zilnice și chiar un sat englezesc. Dar, într-o întorsătură bizară, Witte s-a dovedit a fi implicat în contrabanda cu cocaină, iar atracțiile sale de bâlci au servit drept metodă aleasă de transport al drogurilor între Germania și Peru. 

Împreună cu fiul său, Marcel, omul de afaceri făcea contrabandă cu droguri între cele două țări, ascunzându-le în interiorul unor părți ale atracțiilor. De asemenea, ratele vizitatorilor nu și-au revenit niciodată complet după scăderea de dinainte de Witte. În cele din urmă, o combinație între cifrele mai puțin ideale și activitățile criminale ale lui Witte a dus la închiderea Spreepark în 2002. După ce parcul a intrat în faliment, s-a descoperit că acesta acumulase datorii de aproape 13 milioane de lire sterline. 

Witte a fost prins în Germania, în timp ce fiul său a fost reținut în Peru.

Witte a fost prins în Germania, în timp ce fiul său a fost reținut în Peru.

[Sursa foto: The Sun]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

De asemenea, mai multe dintre atracții aveau mare nevoie de reparații. În anul în care parcul s-a închis, Witte a decis să împacheteze cele mai populare șase atracții ca parte a unui plan pentru un "nou Spreepark". Baby Flight, Butterfly, Fun Express, Jet Star, Spider și Flying Carpet au fost depozitate în containere de transport. În loc să își găsească proprietarii în Lima, Peru, atracțiile au fost trimise înapoi în Germania. Și, într-o întorsătură nefericită a evenimentelor pentru Witte, poliția germană a găsit 167 kg de cocaină ascunsă în catargul Flying Carpet. 

Citește și: Parcul din București cu cele mai bune recenzii pe Google: ”Ador acest parc! Este locul unde îmi încarc bateriile, indiferent de anotimp”

Witte a fost prins în Germania, în timp ce fiul său a fost reținut în Peru. El a făcut patru ani de închisoare, dar fiul său rămâne închis și astăzi, ispășind o pedeapsă de 20 de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si