Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ungaria, țara preferată de pensionari. Numărul străinilor pensionari a crescut cu 25% în ultima perioadă

Tot mai mulți pensionari care au reușit să-și strângă ceva economii migrează spre țări, unde traiul este mai sigur și sistemul de sănătate mai bun. Țara unde s-au retras cei mai mulți vârstnici este Ungaria.

Redactia Stirile Kanal D,

Ungaria, țara preferată de pensionari. Numărul străinilor pensionari a crescut cu 25% în ultima perioadă

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Numărul străinilor pensionari a crescut cu 25% în Ungaria

„Țara unde s-au retras cei mai mulți pensionari din Europa este Ungaria.

Vârstnicii din Germania sunt cei care au migrat în număr cel mai mare, la granița cu România din cauza taxelor și a chiriilor prea mari. Cifrele arată că numărul străinilor pensionari în Ungaria a crescut în ultima perioadă cu nu mai puțin de 25%.

Jurnaliștii din străinătate au studiat acest fenomen și au ajuns la concluzia că este mult mai convenabil de trăit în Ungaria.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Chiriile, dar și locuințele sunt mult mai ieftine, iar mare atracție este lacul Balaton unde sunt peisaje superbe și unde pensionarii pot merge pentru tratamente balneare.

În România aveam, la finalul anului aproximativ 5 milioane de pensionari, iar pensia medie în țara noastră este de 1.800

de lei pe lună. Adică sub 400 de euro, o sumă destul de mică pentru o bătrânețe decentă.”, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI