Untură de porc. Adevărul pe care nimeni nu îl spune
Untură de porc. Deși multă lume nu crede acest lucru, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor
Untură de porc. Grăsimile animale au fost dintotdeauna criticate şi combătute de mare parte din nutriţioniştii care se aflau în căutarea dietei şi stilului de viaţă perfect.
Cu toate astea, untura are proprietăţi benefice nebănuite şi este unul din cele mai sănătoate produse din casele românilor.
Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte.
Deși toată lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi şi nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa omului.
Untură de porc. După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate
Untură de porc. Topește și păstrează untura pe care o aduni de la carnea grasă de porc. O poți folosi în cantități mici la diverse mâncăruri, să le dea un gust mai bun, și la prăjiturile tradiționale cu aluaturi fragede.
Pentru a pregăti untura, poți folosi atât slănina de sub șorici, cât și osânza de pe abdomen sau de pe bucățile mai grase de carne.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Taie cu grijă straturile albe de grăsime, astfel încât să înlături carnea sau șoriciul.
Untură de porc. Spală bine bucățile slănină, taie-le cubulețe potrivite și lasă-le să stea două ore în apă rece.
Se toacă apoi la cuțit sau la mașină și se pun la topit într-o cratiță emailată sau într-un tuci de fontă.
Pune cratița la foc potrivit și lasă slănina să se topească treptat, amestecând din când în când.
După ce a fiert toată grăsimea, se ia cu lingura și se strecoară printr-o sită de metal în alt vas.
Untură de porc. Dacă mai rămân bucăți mici de șorici sau de carne, se strecoară din nou cât este caldă și lichidă, folosind și tifon în strecurătoare, pentru a îndepărta toate resturile.
Untura lichidă trebuie pusă în borcan când este curată și fără reziduuri, altfel va râncezi în câteva zile.
Untura curată și albă ca zăpada se păstrează în vase de lut sau de metal smălțuite sau în borcane legate la gură cu hârtie cerată.
Capacele improvizate din hârtie trebuie înțepate din loc în loc cu un cuțit bine ascuțit, să intre puțin aer în borcanul cu untură, scrie libertateapentrufemei.ro.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Recipientele cu untură trebuie păstrate la rece, într-un spațiu bine aerisit și uscat, cum ar fi un beci sau o cămară. În frigider, unde umititatea este ridicată, untura nu va rezista prea mult timp.
Untură de porc. Poți folosi untura de porc la orice fel de mâncare pe care o faci și la prăjituri.
Untură de porc. Intr-un bol se freacă untura cu zahărul, se adaugă apa minerala, otetul si esenta de vanilie. Se cerne făina peste compozitie si se frămantă pană se obtine un aluat potrivit de tare si totodata usor de modelat.
Se impachetează aluatul in folie alimentară si se dă la rece pentru circa 30-40 min.
Pe blatul de lucru presărat cu făina intindem aluatul in foaie mai groasă sau mai subtire dupa preferinte, conform gustoase.net.
Untură de porc. Aluatul se taie in triunghiuri de aproximativ 2-3 cm. In partea strangă, in coltul triunghiului, se asează umplutura (rahat tăiat cubulete mici sau gem amestecat cu miez de nucă măcinat) si se rulează cornuletul.
Se asează cornuletele formate intr-o tava de copt tapetată cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincălzit la 180°C, timp de 20-25 minute,pana devin usor rumene la suprafata, apoi se scot si se tăvălesc calde prin zahărul pudră.