Dupa doi ani in care nu a raspuns niciunei alte intrebari, in afara celor puse de procurori, Costin Mincu, unul din cei 3 patroni ai clubului, a acceptat sa ofere in interviu in care accepta ca are o parte din vina pentru tragicul eveniment si afirma ca vrea sa plateasca in fata legii alaturi de ceilalti vinovati pentru producerea tragediei.

"Eram in Bucuresti, am aflat de la cei doi asociati ai mei si de la unul dintre angajati, care m-au sunat si mi-au spus ce se intampla.

in primele momente nu am stiut cum sa reactionez, ulterior, dupa cateva zeci de minute, m-am indreptat catre club. Mi-am dat seama ajungand in apropierea clubului ca nu pot intra, exista un perimetru, erau foarte multi salvatori, foarte multe forte de ordine, mi-am sunat singurul prieten, care imi este si avocat, si am plecat impreuna catre Politia Capitalei", povesteste Costin Mincu, pentru Digi24, despre seara tragicului eveniment.

Ulterior tragediei, Costin Mincu a stat in arest preventiv pentru cateva luni alaturi de ceilalti doi patroni ai clubului, lucru despre care afirma ca i s-a parut just.

"Nu stiu cum sa va spun... Consider ca este ofensator pentru victime sa vorbesc despre ce mi s-a intamplat mie. Pentru ca orice mi s-a intamplat mie si orice mi se va intampla de acum incolo este incomparabil cu suferinta lor.

Referitor la arest, eu persoanal consider intemeiata prima parte a arestului, un judecator a considerat ca in acel moment se impune, lucru pe care il consider absolut drept", spune acum patronul de la Colectiv.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Costin Mincu recunoaste acum ca materialele instalate in clubul sau, materiale inflamabile care au facut ca incendiul sa se extinda, au fost neconforme, dar nu este de acord cu sintagma folosita de procurori ca acestea ar fi fost ieftine.

"Nu, nu am stiu nicio clipa ca materialele sunt neconforme, la fel cum nu am crezut niciodata ca exista o stare de pericol. Nimic din toata perioada in care a existat clubul, acolo avand loc foarte multe evenimente, majoritatea dintre ele cu mai multi oameni decat au fost in acea seara, nimic nu m-a facut sa cred ca exista o stare de pericol real sa ca se poate intampla ceva, nici macar cu un rezultat mult mai mic.

Da, asta este sintagma (nr. materiale ieftine) pe care toata lumea o are in cap atunci cand se gandeste la noi, la patroni. Din punctul meu de vedere, si sustin cu tarie lucrul asta, este total neadevarata. in aceleasi timp sunt parti din acesta acuzatie pe care eu nu le inteleg. Nu cunosc sa existe ceva in lege care sa te oblige sa cumperi ceva la un anumit pret. Sunt total de acord ca am folosit materiale neconforme, dar la asta cred ca ar trebui sa se limiteze o acuzare. Partea cu ieftin eu sincer nu o inteleg. Aceste materiale ne-au fost ofertate, ne-a fost dat sa alegem intre mai multe materiale, de catre o firma de constructii care a executat si lucrarea.

Administratorul acestei firme, constructorul in fapt, a avut cateva aparitii publice imediat dupa incendiu, a doua sau a treia zi, dansul a lansat acesta teorie, spunand le-am oferit mai multe materiale, unele mai scumpe, altele mai ieftine, unele cu un grad de rezistenta la foc mai mare, altele cu grad mai mic, insistand ca noi am ales varianta mai ieftina.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

In final, Costin Mincu a transmis si un mesaj catre rudele si prietenii celor care au pierit in cumplita tragedie din clubul sau si a recunoscut ca el nu poate sa se puna niciodata in pielea celor care au suferit in urma tragediei pentru a le intelege pe deplin suferinta.

"Imi cer iertare si regret ca nu am stiut sa fac ceva in asa fel incat tragedia sa nu se intample. Mai mult de atat... ce sa ii spun... Nu am pretentia ca inteleg durerea prin care trec oamenii care au pierdut oameni acolo", conchide Costin Mincu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si