Reveal Marketing Research a realizat un studiu la nivel național, ce arată cum se pregătesc românii pentru acest sezon rece, unul marcat de inflație, criză energetică și scumpiri.

Românii se tem de facturile uriașe și de creșterea prețurilor

Jumătate dintre cei ce au participat la studiu se tem că nu vor fi capabili să-și încălzească locuința în această iarnă, iar 58% întâmpină dificultăți în achitarea facturilor din acest sezon rece.

Participanții la studio s-au gândit deja la soluții pentru a limita costurile în această iarnă. Potrivit studiului, 50% au luat în calcul reducerea consumului produselor neesențiale, 48% vor să reducă consumul de energie electrică, iar 42% dintre aceștia se vor îmbrăca mai gros în casă iarna asta.

Citeste si: Scumpiri masive în rândul băuturilor alcoolice, de la 1 ianuarie. Vor costa cu 15% mai mult

Statul a pus la dispoziția românilor un ajutor financiar pentru încălzirea locuinței, însă 53% consideră acest ajutor ca fiind insuficient.

Românii așteaptă facturi record în acest sezon rece și vor să economisească

Cei ce dețin o centrală termetică electrică se așteaptă să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a acoperi costurile legate de încălzirea locuinței.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Tinerii între 18 și 34 de ani consideră că soba/ șemineul pe lemne cea mai ieftină soluție pentru încălzirea locuinței în această iarnă.

Citeste si: Cel mai scump aliment din această iarnă. Este nelipsit de pe masa de Crăciun a românilor

40% dintre români sunt îngrijorați de valoarea facturilor pentru energia electrică sau gazele naturale, în timp ce 25% se tem de creșterea prețurilor la articolele de bază.

Printre temerile românilor regăsim și extindere conflictului dintre Rusia și Ucraina( 13%), 10% sunt îngrijorați de nivelul corupției din țară, și doar 5% se tem de apariția unui nou val de infectare cu virusul COVID-19.

Studiul integral aici:  https://reveal.ro/reveal-trends/studiu-reveal-urmeaza-cea-mai-grea-iarna/


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si