Va propun sa pornim la drum. Sau, daca nu vreti sa plecati chiar acum, atunci sa facem cateva planuri in avans. Credeti ca e prea devreme sa ne gandim la Craciun si Revelion? Nici vorba...

15 zboruri noi au aparut in ultimele luni doar pe aeroportul din Otopeni. Concurenta intre companiile aeriene inseamna un singur lucru.

Preturi din ce in ce mai atractive... Spre exemplu, cu 30 de euro poti sa zbori, dus-intors la Bruxelles. Va explicam imediat cum sa inhatati astfel de oferte!

CLAUDIA STROESCU, SALES MANAGER COMPANIE AERIANA: „Tarifele pentru o companie aeriana pe o anumita ruta sunt foarte complexe. Exista o plaja de tarife”.

Tragem de limba reprezentantul companiei aeriene si obtinem o suma...

CLAUDIA STROESCU, SALES MANAGER COMPANIE AERIANA: „ Exista pentru toate categoriile de pasageri un tarif potrivit. Incep de undeva de la 110 euro cu toate taxele incluse”.

In acest caz, 110 euro un zbor cu o companie de linie, pe ruta Romania-Portugalia.

Primul aspect pe care il luam in calcul este costul biletului de avion. Bineinteles, este important. Dar trebuie sa analizam cu totul alt detaliu inainte de pret.

Mai intai trebuie sa ne intrebam cand vrem sa calatorim.

Spre exemplu, in aceasta perioada putem cumpara un bilet de avion dus- intors Timisoara-Bruxelles cu numai 12 euro si 44 de centi. Mai adaugam 18 euro taxe si ajungem la un pret final de 30 de euro si 44 de centi. Atentie: daca plecam pe 11 octombrie si ne intoarcem pe 18, in aceeasi luna!

Poate parea un mod anapoda de a privi lucrurile, dar inainte de a stabili bugetul, ganditi-va la perioada.

Daca sunteti flexibili in ce priveste data, puteti face o afacere foarte buna.

Cu alte cuvinte, planuiti vacanta in functie de perioadele in care apar si ofertele cele mai bune! Asta presupune flexibilitate si la locul de munca, pentru concediu, dar merita!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Apropo de pretul biletului de avion catre Bruxelles. Am verificat tariful pe acelasi site, in 3 zile consecutive. Sambata, era vorba de 30 de euro. Duminica, pretul a crescut cu 5 euro. Culmea, luni am gasit din nou oferta initiala, de 30 de euro. Desigur, vorbim de exact aceeasi cursa!

Deci, in functie de perioada, obtinem si un pret mai mic. Teoretic, la companiile low-cost. Practic, trebuie sa stim ca nu vom avea inclus in bilet bagajul de cala si vom ateriza pe un aeroport situat la distanta destul de mare de orasul pe care vrem sa il vizitam. Asadar, faceti un alt calcul. La pretul biletului, adaugati supra-taxa pentru un bagaj mare si pretul calatoriei cu trenul sau autocarul de la aeroport la hotel si retur.

RAZVAN PASCU, CONSULTANT IN TURISM: „ Si companiile de asigurari au inceput sa vanda foarte mult. E important ca oamenii sa-si faca aceste asigurari. Exista o companie care recent a lansat o asigurare de insolventa. E suficient sa bifezi compania tour-operatoare si esti asigurat impotriva riscului de insolventa.

Pentru o suma de bani poti sa iti asiguri aceasta liniste!”

O persoana care calatoreste 7 zile in Europa plateste, spre exemplu, 26 de lei pentru o polita care include asistenta medicala, urgente stomatologice si pagubele produse de pierderea bagajului sau intarzierea zborului.

Iata o alta chestiune importanta. Mai are rost sa ne gandim acum la o destinatie de plaja pentru urmatoarele saptamani sau renuntam la vacanta de vara si facem planuri pentru iarna care vine?

In primul rand, trebuie sa stim ce se vinde cel mai bine in acest sezon....

Vedeta ramane Grecia. Destinatia s-a bucurat de o conjuncture speciala. A disparut cererea pe Egipt, Tunisia. Spania este scumpa, Italia la fel, asa ca Grecia a ramas in top! Mai scumpa, dar inca sunt locuri.

Locuri libere inca se gasesc chiar si in cele mai vandute destinatii. Insa nu va ganditi ca puteti alege orice camera. Au ramas fie cele foarte scumpe, fie camerele cu vedere spre parcare sau spre autostrada!

Un neajuns in cazul destinatiilor vandute foarte bine este ca ofertele last minute pot fi... mai scumpe.

CIPRIAN ENEA, CONSULTANT IN TURISM: „Destinatiile last minute au venit cu preturi foarte mari. Si anul trecut, si anul acesta! Si acolo unde gasim un last minute, se intampla de multe ori sa nu fie un produs foarte indragit de turisti”.

Cine vrea sa plece pe 12 iulie, adica maine in Zakynthos, trebuie sa plateasca 349 de euro de persoana. In acesti bani intra avionul si cazarea.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cine vrea sa plece pe 14 iulie in Paralia Katerini, cu autocarul, achita doar 195 de euro.

Sa aruncam o privire si pe rezervarile tip early booking.

Pentru minimum 500 de euro, ne putem petrece revelionul la Viena. Asta daca apelam la serviciile unei companii de turism. Putem incerca si pe cont propriu...

28 decembrie 2016-3 ianuarie 2017
zbor Bucuresti-Viena si retur
tarif o persoana: 110,42 euro

Biletul de avion cu toate taxele incluse ne costa 110 euro.

Cazare Viena, revelion:
28 decemrbie-3 ianuarie
cea mai ieftina varianta: 281 de euro
reducere la hotel 4 stele: de la 1148 de euro la 657 de euro,- 43 la suta

La cazare avem de unde alege. Preturile pornesc de la aproximativ 200 de euro. Daca vrem sa cheltuim ceva, putem obtine o reducere serioasa. Spre exemplu, la un hotel de lux de 4 stele, in centrul Vienei, platim in loc de 1148 de euro, numai 657, tariful special pentru early booking.

Iata portretul robot al calatorului care obtine cele mai mari reduceri. Nu are o perioada fixa de vacanta. Isi alege zilele de plecare in functie de perioadele cele mai potrivite. Nu merge sub nicio forma in destinatii de top in plin sezon, pentru ca atunci si preturile sunt mai mari. Spre exemplu, face plaja in septembrie sau merge vara la munte. Este dispus sa verifice sute de oferte inainte de a alege vacanta potrivita!

Ne revedem peste exact o saptamana. Pana atunci, nu uitati regula de aur: aveti mare grija de banii dumneavoastra!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si