Close sidebar
Close sidebar

Vaccinul antigripal: o necesitate pentru tine și copilul tău? Află totul despre vaccinare

Dr. Ovidiu Peneș, specialistul kfetele.ro în probleme de sănătate, a vorbit live pe Facebook, în cadrul emisiunii săptămânale, despre perioada în care este potrivit ca oamenii să se vaccineze. Mai mult decât atât, a dezbătut care sunt riscurile la care oamenii sunt expuși, ce implică vaccinarea antigripală, când trebuie repetat vaccinul și care sunt categoriile de oameni mai vulnerabili.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Specialistul a dezbătut un subiect sensibil:  „Vaccinul antigripal”, în emisiunea live de pe Kfetele.ro, pentru a pregăti oamenii de sezonul rece și pentru a le explica de ce este bine să îl facem și de ce nu. Dr. Ovidiu Peneș a început prin a spune că vaccinul pentru gripă trebuie făcut pentru că în atmosferă sunt miliarde de viruși, mai ales în sezonul rece când atmosfera este foarte uscată.

„Corpul nostru produce niște anticorpi, sunt ca niște stegulețe roșii pe care le pune pe virus când apare, ca un semnal. Dacă nu avem acești anticorpi, vom face boala.

Când facem boala, nu putem anticipa ce se va întâmpla. Starea de boală poate să ducă la deces. Oamenii pentru că nu sunt informați nu fac această injectare.” a transmis specialistul.

Citeste si: Epidemie mortală în România! Ministerul Sănătății este în alertă

Dr. Ovidiu Peneș a declarat că injectarea cu virusul antigripal trebuie făcută mai devreme de începerea sezonului rece pentru a-și face efectul.

Vaccinul antigripal trebuie repetat în fiecare an

Specialistul a afirmat în cadrul emisunii „Kfetele” că vaccinul împotriva gripei trebuie repetat în fiecare an, pentru că este făcut pentru o structură de virusuri, iar noi contactăm an de an mii de alte tipuri de virus. Medicul a atras atenția că cei mai vulnerabili atacului de viruși sunt: bătrânii, copiii, fumătorii, dar și cei care suferă de afecțiuni cardiace, pulmonare, hipertensiune.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Doi adolescenți au abandonat pe trotuar un manechin care părea un cadavru plin de sânge, în Buzău, ca să facă postări cu el pe internet- antena3.ro

Febra, scurgerile nazale și tusea sunt primele simptome ale gripei, dar și cele mai frecvente.

Vaccinul antigripal o necesitate pentru tine și pentru copilul tău. Află totul despre vaccinare

Dr. Ovidiu Peneș a afirmat că în privința copiilor, vaccinul trebuie administrat atunci când va decide medicul pediatru, iar pentru femeile însărcinate este recomandat să-și facă vaccinul înainte de a rămâne gravide. Nu este recomandat să se administreze vaccinul în timpul sarcinii.

Citeste si: Horoscop decembrie 2019. Surprize pentru trei nativi din zodiac

„În general e bine să vă pregătiți înainte de a rămâne însărcinate! Când vă pregătiți să rămâneți însărcinate, este recomandat să vă faceți un control preventiv, la obstreticianul care vă urmărește evoluția sarcinii.” a continuat specialistul kfetele.ro în probleme de sănătate.

Dr. Ovidiu Peneș, fondatorul clinicii de intinerire Age Management, a tras un semnal de alarmă în care susține că pentru un vaccin eficient oamenii trebuie să și-l facă din timp. Sub recomandarea doctorului, trebuie ca vaccinul să fie administrat înainte de sezonul rece, mai exact pe la sfârșitul lunii august, început de septembrie, deoarece vaccinul nu își face imediat efectul.

„De preferat este vaccinul injectabil, care pătrunde foarte clar sub piele, în mușchi pentru că avem un răspuns imunologic competent. Vaccinul spray are un răspuns uneori imprevizibil, pentru că se administrează pe cale nazală, de tip puf.” a explicat specialistul în vaccinuri antigripale.

Doctorul a declarat că e posibil să răcești chiar dacă ești vaccinat, dar vei trece printr-o formă mult mai ușoară și mai controlată, pentru că vaccinul nu permite virusurilor să se dezvolte.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Robi, dezvăluiri surprinzătoare despre doi concurenții din Casa Iubirii, sezonul 4. Ce a spus Moldo despre Iasmina: "Îl cred și o să spun și de ce"- radioimpuls.ro

Citeste si: Doi adolescenți au abandonat pe trotuar un manechin care părea un cadavru plin de sânge, în Buzău, ca să facă postări cu el pe internet- antena3.ro

Citeste si: Povestea șocantă a lui Erin Langmaid. La 23 de ani, a născut în baie, fără să știe că este însărcinată

Specialistul Ovidiu Peneș a încheiat prin a spune că oamenii ar trebui să aibă grijă să dețină vitamina D din timp, dacă nu se reușește pe cale naturală prin hrană echilibrată, să fie suplimentată. Ba mai mult, acesta susține că este necesar ca oamenii să aibă vitamina C prezentă în alimentație și zinc. Sunt trei elemente care trebuie să fie prezente în zonele optime din sânge pentru că ajută la un sistem imunitar competent.

Dr. Ovidiu Peneș susține că aceste trei elemente pregătesc organismul pentru sosirea sezonului rece și că este o cale naturală care vă ajută să treceți prin formele ușoare ale răcelii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI