Se anunță caniculă în toată România. Vara își face simțită prezența cu adevărat. Administrația Națională de Meteorologie a venit recent cu un anunț de ultim moment. Dacă aveam parte de ploi zilnic, de mâine canicula se instaurează în toată țara.

Citește si: VIDEO- Se redeschide circulația rutieră pe Transfăgărășan

În ultima perioadă ne-am obișnuit cu vreme schimbătoare în țară.

Aproape, zi de zi, meteorologii emiteau alertă de meteo de instabilitate atmosferică sau de ploi și vijelii. De mâine, totul se schimbă!

Caniculă în toată România

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat recent faptul că valul timpuriu de caniculă, care a bătut recorduri de temperatură în vestul Europei, ajunge și în România zilele următoare. Temperaturile din termometre vor crește semnificativ, valul torid de căldură fiind resimțit în fiecare județ, însă la o altă intensitate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Experții ANM iau în calcul și emiterea de avertizări și coduri de caniculă.

Astfel vor să prevină victimele din cauza căldurii insuportabile, așa cum a fost chiar și vara trecută.

Citește si: VIDEO| Cod roșu de ploi torențiale, furtuni și grindină în București

„Este posibil ca, începând de săptămâna viitoare, să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă.

Temperaturile vor depăși 35 de grade Celsius începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37… 38 de grade Celsius”, a declarat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește si: VIDEO| Meteo: cod galben de vreme rea! 12 județe sunt afectate

Avem mai puțin de două săptămâni din prima lună de vară. Oamenii se întreabă cum va fi vara aceasta și cât de ridicate vor fi gradele în termometre. Conform specialiștilor, cea de a doua jumătate a lunii iunie o dă fie total opusul primelor săptămâni.

Dacă săptămâni întregi am avut parte de maximă instabilitate, cu descărcări electrice frecvente, vijelii, chiar și grindină, în a doua parte o să avem parte de caniculă, temperaturile depășind normalul pentru perioada care urmează, iar precipitațiile fiind foarte scăzute.

Citește si: Prognoza meteo ANM, 20- 26 iunie 2022. Cum va fi vremea în următoarea săptămână. ANM anunță valori termice de peste 30 de grade Celsius


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si