„O serie de teorii ale conspirației au apărut după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. De la scenariul în care atacatorul ar fi fost ajutat de cineva suspus sau de incompetență- până la orchestrare incidentului- toate aceste speculații circula în mediul online și apar din cauza faptului că sunt prea multe semne de întrebare după atacul care a șocat o lume întreagă.

Inclusiv șefa Secret Service a fost chemată în congres să dea explicații, iar o amplă anchetă este în desfășurare. Astăzi a apărut și un clip video cu atacatorul, chiar înainte să apese pe trăgaci. Este filmat cu un telefon mobil, ceea ce arată că individul se afla la distanță mică. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.”, a spus Christian Sabbagh.

Realitatea, cea pe care a văzut-o o lume întreagă și în timpul căreia Donald Trump a fost la o secundă de moarte, arată așa.

Dacă ne uităm, în schimb, la tentativele de dezinformare care sunt făcute zilele acestea, inclusiv prin intermediul unor troli, tentativa de asasinare a fostului președinte american ar fi un episod bine pus la punct de forțe oculte din politică sau chiar de către propriul partid. Firește, sunt speculații făcute fără dovezi, dar cu multe rampe de discuție lansate în spațiul public.

„Cum a fost posibil atacul? Cum a reușit atacatorul să ajungă pe acoperiș? De ce nu a fost oprit asasinul?”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată seiful cât o clădire cu șase etaje unde bogații lumii își țin rezervele de aur: „Avem nevoie de mai multe”- antena3.ro

Un veteran în trupele speciale din Canada, lunetist cu paisprezece ani de experiență, care a participat la multe misiuni de protecție a premierului canadian sau a unor demnitari străini, și-a exprimat opinia virală acum pe rețeaua „x”.

Lunetistul din Canada susține că distanța dintre Donald Trump și atacator era mult prea mică pentru că acesta din urmă să nu fie observat și anihilat de agenți, deși nu se afla în perimetrul de securitate. Imagini filmate cu telefonul și date publicității astăzi cu atacatorul chiar înainte să apese pe trăgaci, arată cât de aproape se afla acesta de mulțime.

Și unul dintre susținătorii fostului președinte american, prezent la mitingul din Pennsylvania, susține că i-ar fi avertizat pe ofițerii serviciilor secrete.

Conspirațiile au fost amplificate și de imaginile care au apărut după tentativa de asasinat. În special, este vorba de o fotografie lăudată pe plan internațional, care îl arată pe Trump cu pumnul ridicat, cu sânge pe față și pe ureche și cu steagul Statelor Unite în fundal.

Un cont de Youtube cu VPN în America încerca să dovedească existența unui trucaj, dar s-a dovedit, în cele din urmă, că este doar o imagine foarte bună, surprinsă perfect de un fotograf profesionist, iar orice altă interpretare este doar o încercare de dezinformare.

Citeste si: Emilia Ghinescu, amintiri dureroase despre momentul în care a fugit de acasă, pentru a nu primi bătaie de la tatăl său: „Eu fugeam de frică. Îmi era frică de reacția lui.”- kfetele.ro

Citeste si: Jacob Lee revine în România! Artistul australian va face show la București și Cluj-Napoca în noiembrie- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini din satelit. Construcția misterioasă apărută lângă podul Kerci din Crimeea- antena3.ro

De asemenea, FBI a anunțat că autorul tentativei de asasinat nu avea complici la momentul producerii incidentului și că încă investighează motivele din spatele atacului. Au fost date publicității și informații noi despre tânărul care a șocat o lume întreagă, Thomas Matthew Crooks, de douăzeci de ani, din Pennsylvaniam, ucis în schimbul de focuri cu membri echipei de securitate.

Acesta nu ar fi avut probleme psihice cunoscute, dar foștii colegi de liceu vorbesc despre traumele pe care le-a suferit în adolescență.

La o zi după ce a fost împușcat, Donald Trump nu arată că ar avea încă de suferit și își continuă campania pentru alegerile prezidențiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si