Ceea ce vedem în acest moment în Europa, în țări care introduc restricții dure și chiar carantină pentru vaccinați sau lockdown total, este valul 5 al pandemiei de COVID-19, este de părere Radu Ciornei, medic și doctor în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară.

Citeste si: Pandemia a produs o nouă tulpină, depistată și în România. Octavian Jurma: "Va aduce valul 5"

Nu vom avea o pauză între valul 4 și 5 de coronavirus

Ce se întâmplă însă cu România, care nu a ieșit nici măcar din valul 4? Medicul Radu Ciornei avertizează că, în țara noastră, cele două valuri se vor confunda, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să avem o pauză între ele, potrivit Hotnews.ro.

Valul 5 va fi, cel mai probabil, "un vârf foarte ascuțit și de foarte scurtă durată. Un vârf scurt de infectare a persoanelor în special nevaccinate sau care nu s-au mai infectat, care va coborî înapoi la fel de repede cum a venit", a explicat medicul imunolog.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID, 20 noiembrie 2021. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Valul 5 va ajunge în curând în România

România nu a simțit aproape deloc valul 1 al pandemiei, într-un moment în care virusul SARS-CoV2 făcea ravagii în unele țări din vest, amintește medicul Radu Ciornei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Vestea proastă de acum este că valul 5 va ajunge în următoarea perioadă și în România, unde se va confunda practic cu valul 4 și riscăm să nu avem o pauză propriu-zisă între cele două valuri. 

Am putea respira ceva mai ușurați abia în aprilie-mai anul viitor, odată cu venirea căldurii: "Valul 4 la noi este un val foarte trenant, cred că abia acum noi facem egalizare între valuri cu țările din vest. Acest val 4 se va confunda cu valul 5 în România, comparativ cu restul Europei și se va întinde, cel mai probabil, până când va veni căldura în România, în luna aprilie-mai, pentru că vremea caldă resetează problema cu acest virus", a mai spus medicul român.

Citeste si: Sfârșit tragic pentru o mamă și bebelușul ei nou născut. Au murit în maternitate la scurt timp după naștere

Câți români au murit din cauza COVID-19

Până astăzi, 54.838 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat, potrivit celor mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

În intervalul 19.11.2021 (10:00) – 20.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 214 decese (105 bărbaţi şi 109 femei), din care 43 anterioare intervalului de referinţă, ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Dintre cele 214 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă   30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 22 la categoria de vârstă 50-59 ani, 53 la categoria de vârstă 60-69 ani, 58 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 69 la categoria de vârstă peste 80 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si