Rezultat dezamăgitor după ancheta de la Spitalul din Târgu Jiu, în cazul copilului de 16 ani care a murit de peritonită în timp ce aștepta ambulanța.

Băiatul urma să fie transferat la o unitate medicală din Craiova, după ce medicul de gardă de la Spitalul din Târgu Jiu a refuzat să îl opereze. 

Comisia de cercetare disciplinară a precizat că nu are calitatea de a se pronunţa cu privire la cauza decesului, aceasta urmând să fie stabilită şi comunicată de SML Gorj, şi nici asupra pronunţării cu privire la malpraxis, pentru aceasta existând comisii la nivelul DSP

Gorj şi Colegiul Medicilor Gorj. 

În raportul respectiv nu apare menţionat medicul chirurg care a refuzat să-l opereze pe copil pe motv că nu este specialist pediatru, ci a decis transportul acestuia la un spital din Craiova.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară, respins de managerul Spitalului din Târgu-Jiu

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a decis restituirea raportului comisiei de cercetare disciplinară tocmai din acest motiv- că nu se făcea niciun fel de referire la chirurgul care nu a vrut să-l opereze pe adolescentul de 16 ani pe motiv că nu este specialist pediatru.

Este unul din motivele pentru care managerul a cerut refacerea cercetării, în plus, acesta criticând şi faptul că raportul „nu identifică eventuale sancţiuni disciplinare”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Ciolacu a cerut ca Ciprian Ciucu să prezinte scuze publice. Ciucu şi-a retras jignirile la adresa PSD- antena3.ro

Citeste si: Descoperirea năucitoare făcută după ce o tânără a folosit toaleta unei benzinării. A fost condamnată la închisoare- stirileprotv.ro

Chirurgul care era de gardă şi care nu a intervenit pentru a-l opera pe adolescent a fost sancţionat contravenţional cu 3.000 de lei, pentru nerespectarea articolului 163 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Actul normativ prevede că persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani pot beneficia de servicii medicale în orice unitate sanitară.

A fost găsit un singur vinovat- medicul de la Urgențe

Raportul privind ancheta declanşată la Spitalul Judeţean Târgu Jiu după moartea băiatului de 16 ani arată că un medic de urgenţă, angajat al UPU-SMURD, nu a trecut în fişa pacientului temperatura acestuia, data şi ora solicitării consultului de chirurgie.

De asemenea, medicul nu a trecut nici solicitările de consult pentru neurologie şi cardiologie şi nu i-a informat pe medicii de gardă din cele două specialităţi asupra stării pacientului. Managerul spitalului va decide, joi, măsurile disciplinare care se impun, pe baza raportului primit.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a anunţat, miercuri, că managerului unităţii medicale i-a fost transmis raportul Comisiei de cercetare în cazul pacientului minor decedat în UPU.

”Comisia de cercetare disciplinară a constatat că doamna dr. C. P. L. V., medic specialist medicină de urgenţă, angajat al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a încălcat prevederile art. 51 alin. (4) şi alin. (5) din Ordinul nr. 1706/2007, respectiv nu a consemnat în fişa UPU a pacientului DMA, temperatura pacientului, data şi ora solicitării consultului de chirurgie, neconsemnând solicitările de consult nici în specialităţile neurologie, cardiologie, neinformând medicii de gardă din cele două specialităţi aflaţi într-o altă locaţie la aproximativ doi kilometri de UPU, telefonic, asupra stării pacientului şi solicitarea de efectuare a acestora. Medicii din cele două specialităţi au declarat că membrii echipajului SAJ Gorj i-au informat că trebuie să efectueze consulturile”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Conform sursei citate, medicul a încălcat prevederile art. 52 alin. (5) din Ordinul nr. 1706/2007, potrivit cărora ”medicul responsabil de tură şi asistentul responsabil de tură sunt obligaţi să consemneze în raport toate problemele din timpul gărzii care afectează mersul normal al activităţii, indiferent de natura acestora. Medicul-şef al UPU sau CPU va fi informat telefonic dacă problemele apărute sunt sau au fost de natură să pună în pericol viaţa unui pacient sau să afecteze grav funcţionalitatea UPU sau CPU”.

Citeste si: Cele mai așteptate beneficii pentru angajați, își fac apariția în anul 2025! Află cine primește vouchere de vacanță- kfetele.ro

Citeste si: Florin Piersic, despre dificultățile de sănătate cu care se confruntă: "Dacă Dumnezeu mă ajută, sper să prind și ziua în care am să împlinesc 89 de ani"- radioimpuls.ro

Citeste si: Zeci de gardieni din Squid Game, văzuți pe străzile din București. Imaginile au devenit virale pe internet- antena3.ro

Raportul mai precizează că medicul a încălcat atribuţiile şi sarcinile specifice din fişa postului, care arată, la punctul 9: ”completează împreună cu restul medicilor de gardă, fişele pacienţilor aflaţi în UPU-SMURD şi completează toate formularele necesare, în scris sau pe calculator”, atribuţie efectuată în mod defectuos.

Medicul din cadrul UPU-SMURD este acuzat că a încălcat atribuţiile prevăzute la punctul 3 din fişa postului şi anume ”răspunde de informarea corectă şi promptă a medicului responsabil de gardă, a medicului şef sau a locţiitorului acestuia asupra tuturor problemelor ivite în timpul gărzii şi care au influenţă asupra derulării normale a activităţii, inclusiv cele legate de personal, indiferent dacă au fost rezolvate sau nu”. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si