Guvernul Florin Cîțu a adoptat un pachet de măsuri de austeritate la începutul acestui an, strângând cureaua într-o perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus.

Printre măsurile mai dure luate de Executiv s-au numărat înghețarea punctului de pensie, renunțarea la voucherele de vacanţă pentru bugetari, eliminarea unor sporuri pentru angajații de la stat sau măsura prin care cheltuielile cu creşa sau cu grădiniţa nu vor mai fi suportate de stat,.

Cu toate acestea, continuă măsurile de susținerea financiară a unor categorii afectate puternic de pandemie, cât și alte programe de ajutorare.

Citeste si: Cine sunt cei mai bogați români în 2021. Cum arată topul dupa listarea UiPath la bursa din NewYork

Cine sunt românii care primesc de la 2.000 euro în sus

Statul le va plăti fermierilor un ajutor pentru sectorul vegetal, după jumătatea lunii mai. Suma totală prevăzută pentru acest an depăşeşte 87 de milioane de euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tot după 15 mai, APIA va prelua cererile pentru plata ajutorului de minimis pentru legume cultivate în spaţii protejate. Potrivit agenției Rador, cei eligibili vor primi contravaloarea în lei a 2.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi de cultură.

Citeste si: VIDEO- Lumea revine la normalitate

Fermierii din sectorul vegetal vor avea la dispoziție, începând de anul acesta, un nou program de ajutor de minimis pentru plantele aromatice.

Anunțul a fost făcut la începutul acestei primăveri de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, într-o conferință de presă susținută la sediul MADR.

”Un nou program cerut de către o anumită parte a fermierilor este programul de ajutor de minimis pentru plante aromatice. A reieșit și din analiza SWOT pe care am făcut-o, precum și din balanța comercială, că și în acest sector al plantelor aromatice ar trebui să acordăm pe o anumită perioadă acest ajutor de minimis, pentru a revigora acest domeniu”, a precizat ministrul agriculturii, citat de AgroTV.

Potrivit reprezentanților ministerului, bugetul dedicat pentru acest program este de 6 milioane de lei. Mai multe detalii vom afla când programul va fi publicat împreună cu normele de aplicare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si