Banii primiți de angajați trebuie să acopere costurile cu electricitatea, încălzirea, apa rece și caldă, abonamentul de internet sau achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou.

Pentru ca aceste cheltuieli să fie eligibile, trebuie respectate limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern și să nu depășească un plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă.

Citeste si: Impozite de 5 ori mai mari din acest an pentru anumite proprietăți

Firmele vor putea oferi aceşti bani angajaților care lucrează de acasă fără documente justificative din partea beneficiarilor, iar sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale și sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Ce spune textul legii 296/2020

Toate modificările sunt prevăzute în Legea 296 din decembrie 2020 și schimbările operate la Codul Fiscal au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit legii, la articolul 76 din Codul Fiscal, alineatul (4), după litera v) se introduc două noi litere, literele w) şi y), cu următorul cuprins:

"w) sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în

regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative;

y) acoperirea costurilor cu testarea epidemiologică şi/sau vaccinarea angajaţilor pentru împiedicarea răspândirii bolilor care pun în pericol sănătatea angajaţilor şi cea publică".

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si