Începând cu anul 2024, se prognozează că decalajul dintre scăderea prețurilor pe piața cafelei și ceea ce plătesc consumatorii va fi redus sau va dispărea în curând, transmite producătorul italian Luigi Lavazza SpA, unul dintre cei mai importanți din industrie.

"Am cumpărat foarte multă cafea în 2022 şi mai avem încă această cafea în stoc. Trebuie să vindem cafeaua la preţul pe care l-am plătit în 2022.

În 2024, vom avea spaţiul pentru a oferi mai multe discounturi şi flexibilitate cu privire la preţuri", a delarat Giuseppe Lavazza, preşedintele companiei italiene Luigi Lavazza SpA.

Citește și: Trafic blocat pe Valea Oltului după ce o mașină s-a răsturnat. Trei persoane au fost grav rănite

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Companiile care se ocupă de prăjirea cafelei se confruntă cu un mediu dificil, caracterizat de dobânzi ridicate și o criză a costului vieții care amenință să afecteze consumul. Pentru a contracara aceste provocări, o tranziție către costuri mai mici ar putea contribui la revitalizarea cererii. Giuseppe Lavazza a subliniat că există posibilitatea unei recesiuni și că deja există semnale că britanicii își reduc cheltuielile pentru cafea ca răspuns la creșterea prețurilor.

Care sunt factori care influențează scăderea prețului cafelei

"În prezent, situaţia este foarte sensibilă. Contextul geopolitic este extrem de serios, pieţele sunt încă volatile, echilibrul este incert", spune  Giuseppe Lavazza.

Citește și: O moldoveancă a fost hărțuită de bărbatul pe care l-a avut în grijă. Pensionarul o urmărea la locul de muncă

O creștere a producției de cafea în Brazilia a dus la o presiune asupra prețurilor angro ale boabelor de cafea arabica. Acest lucru, împreună cu deprecierea dolarului, a contribuit la reducerea presiunilor inflaționiste în cadrul companiilor de prăjire a cafelei.

Totodată, aceste companii se confruntă cu prețuri record la cafeaua robusta, deoarece cererea solidă pentru cafeaua mai ieftină exercită presiuni asupra aprovizionării. Giuseppe Lavazza estimează că prețurile cafelei robusta vor începe să scadă începând de la sfârșitul acestui an.

Citește și: Un copil s-a stins din viață după ce a petrecut 6 ore în mașina încinsă. Mama a uitat să-l lase la grădiniță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si