Ministrul Dragos Pislaru a spus, luni, ca pensiile vor creste de la 1 ianuarie 2017, fiind vorba despre indexarea anuala prevazuta prin legea pensiilor.
Andreea Paul declarase, saptamana trecuta, ca punctul de pensie va creste cu 5,2% in anul 2017, pe legea actuala.
„Pensiile se indexeaza anual pe baza legii 263/2010, adoptata in timpul guvernarii Boc, cu 100% rata inflatiei (cresterea anuala medie a preturilor) si 50% din cresterea reala a salariului mediu brut pe economie.
Anul acesta inflatia este negativa (-0,6%) si legea precizeaza ca in acest caz nu se ia in calcul la indexarea cu 100% a inflatiei. Cresterea reala a salariului mediu brut pe economie este de 10,4%, asadar, pensiile vor creste cu jumatate, adica cu 5,2% in anul 2017”, a explicat Andreea Paul, pe blogul sau.
CITESTE SI: 4.000 de lei va fi salariul mediu brut. Anuntul facut de ministrul Muncii.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Recent, senatorii au adoptat tacit doua proiecte legislative: unul care prevede majorarea pana la 1.072 de lei a punctului de pensie incepand cu 1 ianuarie 2017 si la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealalta majorarea pensiilor celor care au lucrat in CAP-uri.
Prima propunere, initiata de mai multi parlamentari, in majoritate de la PSD, prevede ca valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mica decat 40% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat incepand cu 1 iulie 2017.
Ambele proiecte vor merge la Camera Deputatilor, care le va dezbate in calitate de for decizional.