În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc luni, 2 octombrie 2023, Marcel Ciolacu a transmis că persoanele cu venituri sub 3.000 de lei din România vor începe să primească ajutoarele oferite de stat începând cu prima parte a lunii octombrie.

„Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de luni de la Palatul Victoria. 

Citește și: Prima lună de școală s-a desfășurat fără elevii navetiști. Asociația Elevilor din Constanța spune că va merge în instanță

Mai exact, anunțul premierului se referă la sprijinul financiar oferit de Guvern, reprezentând a doua tranșă din acest an, care se calculează în funcție de nivelul pensiilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Suma acordată variază între 300 și 500 de lei și este determinată de cuantumul pensiei primite de cetățenii români: cu cât pensia este mai mică, cu atât ajutorul financiar este mai mare.

Veste bună pentru pensionari! Vor primi ajutoare din partea statului. Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Cine sunt pensionarii care vor primi ajutoare din partea statului?

[Sursa foto: istock.com]

Cine sunt românii care vor primi ajutoare din partea Guvernului?

"Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000

lei după cum urmează:

- venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 1.501- 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 2.001- 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării", a fost mesajul transmis, în urmă cu o săptămână, de Daniel Baciu, șeful Casei de pensii.

Citește și: Pensii mai mari în 2024. Casele de pensii, pregătite pentru recalculare. "Suntem aproape gata"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si