Ai platit taxa de mediu sub diferitele ei denumiri si inca nu ti-ai recuperat banii? Ei bine, guvernul a stabilit calendarul returnarii tuturor sumelor!

LEONARD SERBAN, AVOCAT: „ Pentru taxele de poluare, incepand cu 1 ianuarie 2018- 31 decembrie 2018. Iar pentru timbrul de mediu: 1 septmbrie 2018- pana la 31 martie 2019”.

Cei care vor sa-si recupereze banii trebuie sa completeze o cerere speciala. Vorbim de un document care momentan... nu exista!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

In perioada urmatoare Ministerul de Finate va stabili modul in care va arata aceasta cerere tip! Pana la finalul lui august 2018, soferii trebuie sa depuna documentul la administratia fiscala!

LEONARD SERBAN, AVOCAT: „ Daca nu se vor adresa organului competent fiscal pana la aceasta data, vor fi decazuti din dreptul de a mai solicita inapoierea acestor taxe”.

Aproximativ un miliard de euro, adica 4,5 miliarde de lei trebuie sa scoata statul din buget!

Facem comparatia cu salariul minim pe economie. Ar rezulta 3 milioane o suta de mii de salarii minime achitate doar din aceasta suma.

LEONARD SERBAN, AVOCAT: „ Se va resimti tot din buzunarul contribuabilor si va fi perceput inapoi de catre stat tot prin taxe si impozite”.

Si mai apare o problema! In ecuatie intra si dobanda care se calculeaza in felul urmator. Priviti: 0,02% pe zi, din momentul achitarii taxei si pana in momentul recuperarii banilor.

Ce inseamna asta? Hai sa vedem cat imi datoreaza statul la o taxa de 1000 de lei. Avem o dobanda de 0,02 la suta pe zi. Rezulta 20 de bani. Inmultim cu 360 de zile, sa spune.  72 de lei. Pentru 5 ani inseamna 3 milioane 600!

360 de lei numai dobanda! Avocatii cred insa ca statul ar putea refuza plata dobanzilor in unele cazuri. Acesti soferi isi vor cauta dreptatea tot in instanta!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si