Potrivit autorităților sanitare, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională "Unifarm" SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Citeste si: Motivul pentru care Alexandru Rafila refuză să se vaccineze cu a treia doză anti-COVID-19

Imunizarea cu o singură doză, preferată de români

Până în prezent, aproape 1,4 milioane de doze Janssen au fost recepţionate, iar 749.799 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Avantajul principal al vaccinului Johnson & Johnson constă în faptul că imunizarea se face printr-o singură doză.

Citeste si: Dan Bittman- în războiul vaccinării

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În ultimele 24 de ore, dintr-un număr total de 42 de mii de doze de vaccin administrate în România, aproximativ 11,5 mii au fost făcute cu vaccinul Johnson & Johnson. Cu vaccinul Pfizer s-au imunizat 10,5 mii de români (doza I și II), în timp ce imunizarea cu doza trei a fost aleasă de peste 20.000 de români, conform datelor RoVaccinare.

A început vaccinarea cu doza 3 în România

Vaccinarea cu a treia doză a început marți dimineață în România. Românii se pot prezenta direct la orice centru de vaccinare doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

CNCAV anunță că toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster).

[Sursa foto: Rovaccinare]

Pentru doza 3 de vaccinare, se utilizează un vaccin ARN Mesager. "Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Cine este eligibil se vaccinează cu vaccin ARN Mesager.

Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager", a precizat secretarul de stat Andrei Baciu.

Citeste si: Cum te programezi pentru a treia doză de vaccin anti-COVID?

"Programarea" persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se poate face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si