Valoarea bursieră a Facebook a depășit 1 trilion de dolari pentru prima dată  de la înființare, după ce gigantul tehnologic a câștigat o victorie în instanță împotriva autorităților de reglementare americane. Potrivit BBC News, Facebook a intrat pentru prima dată în grupul select al celor mai mari 5 firme de tehnologie care valorează peste un trilion de dolari.

Citeste si: Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ce alte companii americane au atins trilionul de dolari: Apple, Google (proprietarul Alphabet), Microsoft și Amazon.

Plângerea anti-trust, respinsă de instanță

Un tribunal federal a respins două procese, deschise de Comisia Federală pentru Comerț (FTC). Primul efect al deciziei din instanță a fost creșterea acțiunilor Facebook cu 4,2% în doar câteva zile. Facebook a depășit astfel valoarea de piață peste 1 miliard de dolari, fiind ultima dintre „cele cinci mari” firme de tehnologie care au atins această performanță.

Facebook fusese acuzată de înăbușirea concurenței. Însă judecătorul James Boasberg a decis că plângerea antitrust a FTC împotriva gigantului IT era prea vagă.

Un alt proces anticoncurențial separat, depus de un grup de 46 de state, a fost respins pe motiv că presupusele încălcări ale legii au avut loc cu mult timp în urmă.

Citeste si: Vești bune pentru industria HoReCa. Schema de ajutor a fost lansată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si