"În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată de la 1 ianuarie, cu 13,8%. Valoarea punctului de pensie va creşte de la 1782 de lei, la 2032 de lei de la 1 ianuarie. Este o forma de echitate pentru fiecare român.

A doua parte va fi recalcularea pensiilor şi aplicarea acesteia începând cu 1 septembrie. Atunci se vor primi noile taloane de pensie, cu pensiile recalculate.

Atunci vorbim despre o creştere de 40% în medie. E important să se ştie că niciun român nu va avea pensia mai mică şi aproximativ 3 milioane de români vor avea pensiile crescute", a explicat ministrul Simona Bucura-Oprescu, în cadrul unei emisiuni difuzate de jurnaliștii de la  RTV

Citește și: România a devenit campioană la minifotbal: „Felicitări tricolorilor pentru performanţă! Primul trofeu mondial al naţionalei noastre de minifotbal!”

În cadrul aceleiași emisiuni, Simona Bucura-Oprescu a mai precizat că toate majorările anunţate sunt durabile, iar în prezent, impactul bugetar lunar este de 9,6 miliarde de lei, dar începând cu data de 1 ianuarie 2024, acesta va ajunge la 13,2 miliarde. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Este foarte important să se ştie că se vor recalcula toate dosarele de pensie, deci vor beneficia şi pensionarii în plată, şi actualii angajaţi. Această formulă încurajează munca. În felul acesta eliminăm şi inechităţile”, a mai afirmat ministrul, conform sursei citate.

Pensiile vor crește de două ori anul viitor- de la 1 ianuarie 2024 va fi indexarea generală cu rata inflației, de 13,8%, după care în septembrie, recalcularea pensiilor va aduce noi majorări, dar nu pentru toți pensionarii. 

Vești bune pentru pensionari! Ministrul muncii a făcut anunțul: pensiile vor creşte de două ori în 2024

Recalcularea pensiilor din septembrie 2024. Cine sunt pensionarii care vor primi pensii mai mari

Recalcularea pensiilor din septembrie 2023 va aduce pensii majorate pentru mai mult de 3 milioane de pensionari dintre cei cinci milioane, a explicat ministrul Muncii.

Toți pensionarii care vor avea punctaje mai mici în urma recalculării trebuie să știe că li se va menține cuantumul cel mai favorabil, nu le va scădea efectiv pensia.

Noua lege a pensiilor,   în forma de proiect, împreună cu  Expunerea de Motive  și cele 15 Anexe,  pot fi văzute AICI.

Citește și: Românii mănâncă doar din import. Ceea ce are România mai bun se duce peste hotare: „Ca altădată nu se mai găsește”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si