Benzina și motorina s-au ieftinit din nou, miercuri, cu 5 bani pe litru, iar acum prețul motorinei a scăzut sub 7 bani pe litru, la doar două zile după ce și benzina a scăzut sub acest prag.

Citește și: VIDEO Românii nu se mai lasă păcăliți de promoțiile supermarketurilor

În ultimele săptămâni, majoritatea benzinăriilor au aplicat mai multe ieftiniri, ca urmare a scăderii prețului la petrol pe piețele internaționale.

Cu cât se vinde azi litrul de motorină și benzină

Benzina a coborât încă de săptămâna trecută sub pragul de 7 lei, în prezent fiind puține stațiile la care benzina standard este mai scumpă de 7 lei/l.

La stațiile Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – prețul benzinei standard variază azi, 12 septembrie, între 6,70 și 6,90 lei pe litru.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În cazul motorinei, prețul motorinei standard variază între 6,90 și 6,98 lei pe litru.

Ieftiniri la pompă, în ciuda accizelor mai mari la carburanți 

Ieftinirile vin, în mod paradoxal, după ce la 1 iulie 2024, Guvernul a crescut accizele și a aplicat o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină, și de 40 de bani pe litru pentru motorină.

Din fericire, scăderile de preț la barilul de petrol au anulat deja efectul acestei majorări.

Potrivit unor analize de profil, din ziua majorării accizelor până astăzi benzina și motorina s-au ieftinit cu aproximativ 60 de bani per litru.

Cu cât se vinde azi litrul de motorină și benzină

Cu cât se vinde azi litrul de motorină și benzină

[Sursa foto: Pexels.com]

Prețurile petrolului și-au extins scăderea marți după-amiază, împingând prețul de referință al sortimentului Brent sub 70 de dolari, pentru prima dată din decembrie 2021 încoace, pe fondul speculațiilor că slaba creștere economică va declanșa o nouă scădere a cererii.

Prețurile, care erau oricum în scădere, au început să coboare după ce un raport de marți a arătat că importurile chineze au crescut luna trecută într-un ritm mai lent decât anticipau economiștii, în timp ce OPEC și-a redus prognoza de creștere a cererii pentru anul 2024, pentru a doua lună consecutiv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si