"Îngrijorare în Marea Britanie unde 5 copii au ajuns la spital după ce au vapat țigări electronice. Unul dintre copii este în comă indusă. Medicii atrag atenția că subsntațele promovate drept sigure, pot avea efecte devastatoare asupra organismului, mai ales în cazul copiilor și adolescenților", a transmis Cristian Sabbagh.

Au ajuns la spital după ce au vapat țigări electronice

Cei 5 adolescenți, cu vârste între 14 și 16 ani, au vapat un amestec extrem de periculos.

Toți au ajuns de urgență la spitalul Eltham, din sud estul Londrei după ce și-au pierdut conștiența, au avut stări de confuzie și vărsături.

Popular printre tineri pentru așa numitul efect "zoombie" pe care îl creează, acest adevărat drog are efecte devastatoare asupra organismului.

Unul dintre adolescenții care au folosit aceste dispozitive electronice cu sistem reîncărcabil este în coma indusă.

"Discutăm de canabinoizi sintetici. Sunt substanțe care au ajuns cu rapiditate la sistemul nervos central. Riscul de intoxicare a fost unul extrem de ridicat. Pentru că aveam o potență foarte mare a substanței în sine, iar calea de administrare prin acele aparate de vapare a dus la o distribuție rapidă a acestei substanțe la nivel creierului", a declarat Radu Țincu, medic toxicolog.

Potrivit publicației The Sun, substanțele sunt folosite de multe ori, chiar și de copii de 12 ani, inclusiv în școli.

Vorbim despre combinații de sinteză, menite să simuleze efectele canabisului. Promovate ca o alternativă, asa zis sănătoasă, în realitate studiile arată că ele au drept consecințe dificultăți în respirație, amețeli, dureri în piept și chiar paralizii temorare. Unul dintre cei care a trecut printr-o asemenea experiență a povestit public ce a simțit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Orice dispozitiv de fumat va aduce prejudicii organismului. Unii pot să dezvolte alergii respiratorii, pentru că nu au de unde să cunoască dacă nu au alergie la una dintre substanțe pe care aceste dispozitive le conține", a declarat Radu Țincu, medic toxicolog.

În Marea Britanie și nu numai, medicii sunt îngrijorați și de riscul crescut de supradozaj care poate apărea în cazul celor care folosesc aceste dispozitive electronice de vapat.

La noi un proiect de lege care interzice vânzarea țigărilor electronice și a dispozitivelor de vapat pentru minori a trecut de Senat și urmează să fie votat și de către deputați.

Proiectul mai prevede și că școlile vor fi și ele obligate să ia măsuri prin regulamentele interne pentru interzicerea vânzării, deținerii și consumului unor astfel de produse în unitățile de învățământ.

Citește și: Donald Trump se teme că o cântăreață celebră și bogată poate schimba cursul alegerilor din SUA

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si