În localitatea Bogdan Vodă din Maramureș, un TIR încărcat cu mobilă, alimente și alte ajutoare este gata de transport. Cea care se asigură că totul este pregătit și va conduce mastodontul este Cătălina, o tânără de 31 de ani. Chiar dacă a absolvit două facultăți și două programe de master, a ales să își urmeze pasiunea și să fie șofer de TIR.

Zâna de pe TIR

Dragostea pentru camioane a moștenit-o de la tatăl ei, iar după ce s-a căsătorit, împreună cu soțul, a pus bazele unei firme de transport.
„Am fost inginer la o fabrică. M-am simțit ca un roboțel care lucra pe bani puțini! Când am ajuns în camion, prima dată, prima cursă am zis că l-am prins pe Dumnezeu de un picior”, a spus Cătălina.
A condus camionul până în ultima zi de sarcină, iar acum gestionează traseele angajaților ei. Și-a dat seama că are mai mult timp liber, așa că a decis să îl ocupe cu fapte bune.

Citește și: Veste uimitoare despre salariile românilor. Este o situație fără precedent

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Toți avem serviciu, activități, familie. Decât să mă pun pe canapea și să savurez o cafea, prefer să intru pe pagină sa văd cine ne cere ajutorul, să merg pe teren, să fac anchete sociale și să mă ocup de cazurile respective”, a mai spus Cătălina.
Așa a ajuns să pună bazele unui ONG, să caute familii nevoiașe și să adune donații. Toate ajutoarele le încarcă într-unul dintre TIR-urile firmei și apoi le transportă personal.


Acum trebuie să ajungă la o familie care și-a pierdut locuința și toată agoniseala într-un incendiu.
Faptele bune s-au ținut lanț, iar Cătălina a reușit până acum să ajute zeci de familii încercate de soartă. Dorința ei cea mai mare este acum să îi transmită fiicei dragostea pentru voluntariat.
Cei care doresc să întindă o mână de ajutor alături de Cătălina pot scrie pe Facebook paginii Sub aripa binelui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si