Pe acoperisul unei cladiri de birouri de langa parcul Cismigiu, si-au gasit loc 7 stupi, ceea ce inseamna doua milioane de albine.

Proiectul, adus in Romania de Alex Oprita de la asociatia Initziativa Cismigiu, face parte dintr-un plan de ecologizare urbana si este finantat din fonduri europene.

Alex Oprita, initiator proiect: Lumea a fost destul de reticenta si infricosata de acest subiect, al albinelor in mediul urban, desi ele exista si intr-un mod mai putin controlat!

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Practica este des intalnita in strainatate. De exemplu, pe acoperisul Catedralei Notre Dame locuiesc, de peste 6 ani, 200.000 de albine, care au supravietuit si incendiului!

De asemenea, in Peninsula Scandinava, s-a construit o autostrada urbana a albinelor- sunt stupi amplasati pe acoperisurile cladirilor. De cele din Cismigiu are grija in fiecare zi un apicultor care s-a alaturat proiectului!

Va intrebati cum supravietuiesc albinele in jungla urbana?

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Albinele zboara pe o distanta de 5-6 km in cautare de resurse. Apoi, la intoarcere, niciodata nu vor veni pe un drum drept, ci pe un culoar pe care si-l aleg in functie de repere. De pilda, acoperisul unei case sau acel copac.

Cifrele oficiale arata ca, anul trecut, in Romania, existau 17 milioane de stupi. Sunt produse 250.000 de tone de miere anual.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si