Curajoasa, dar cu vocea sugrumata de teama, Alexandra ii descrie dispecerului de la "112"  iadul care o tine prizoniera. In dialogul atat de infiorator incat nu poate fi difuzat, plange si implora ajutorul. Desi ar fi trebuit sa aiba instinct de salvator, Vasilica Viorel Florescu- angajat al Serviciului National de Urgenta- ii vorbeste de sus Alexandrei si o expediaza scurt:

A.M.: (plângând, disperată) Mi-e frică...!
Polițist (2): Încercați să vă calmați, păi...da? Calmați-vă și va veni echipajul, e pe drum...
A.M.: (disperată) Bine, vă rog....
Polițist (2): Lăsați telefonul liber, că dacă stăm în telefon de discuție, echipajul nu poate să vorbească cu dvs.
A.M.: (plângând) Bine, bine, da.
Polițist (2): Bine.

ALEXANDRU CUMPANASU- unchiul Alexandrei: Respectivul agent de politie nu a cooperat. Nu a indrumat-o, nu a incercat sa afle detalii.

Citeste si: Stenogramele șocante ale discuțiilor de la 112 dintre Alexandra și polițist: ”A venit, a venit... Veniţi repede, vă rog!!!”

Pret de aproape un minut, Alexandra ii da toate motivele operatorului sa inteleaga ca are de-a face cu un caz grav de rapire. El pare insa sceptic, spun cei care au ascultat socanta convorbire, si e mai interesat sa redirectioneze rapid apelul, decat sa ceara detalii vitale pentru salvarea ei.

Chiar si dupa deznodamantul socant al victimei, Vasilica Viorel Florescu e mirat cand e intrebat despre apelul Alexandrei.

Reporter: Domnul Florescu, confirmati faptul ca dumneavoastra sunteti cel care a discutat cu Alexandra?

Vasilica Viorel Florescu: Da, da. De ce?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Discutia Alexandrei cu operatorul de la 112 decurge anevoios, sustin revolati cei care au ascultat-o, intr-o liniste de mormant: printre lacrimi, fata povesteste unde crede ea ca se afla insa cel care trebuie sa-i trimita politia se afla intr-o ceata totala.

Vasilica Viorel Florescu: „Sunt in Bold”, cam asa ceva a afirmat fata, dar eu nu stiam ce e acela Bold.

Operatorul sustine ca a vrut doar sa redirectioneze cat mai repede apelul catre Politia din Caracal, nu sa scape de victima. Dupa cateva minute, fata a sunat iar la 112. In loc sa ii dea sfaturi, dispecerul care are acasa o fata de varsta Alexandrei, ii ordona victimei sa astepte "linistita".

Tonul sau este descris de cei care l-au ascultat drept sfidator, deloc empatic si revoltator.

Citeste si: Scapă Gheorghe Dincă de închisoare? ”Fără cadavru nu ai un corp, fără corp nu ai o crimă”

NICOLAE GEORGESCU, deputat PSD: Toata lumea a inghetat, toata lumea cu capul plecat, ascultam socati.

Cristian Seidler- deputat USR: Sentimentul este unul de parasire. Un cetatean roman intr-o situatie disperata cerea ajutor, raspunsul pe care l-a primit a venit mult prea tarziu. Statul roman are, din pacate, o bogata experienta negativa in a-si parasi propriii cetateni atunci cand acestia au mai mare nevoie de stat.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Pana la apelul disperat al fetei au fost altele, in repetate randuri, ale parintilor. "14 ore au trecut", scrie cotidianul Libertatea, "din clipa în care tatal Alexandrei a fost prima oara la politie, pana cand autoritatile au lansat procedura de minor disparut”.

Ministerul de Interne o recunoaste.

CATALIN TOLONTAN- redactor-sef Libertatea: In loc sa sune la dispecerat asa cum le cere manual de politie, sa sune la dispeceratul judetean sau din Caracal astfel incat sa se puna la dispozitie toate resursele si toata lumea sa stie, ei au sunat seful, care nu stim ce a facut. A trecut noaptea, s-au trezit abia a doua zi dimineata, cand parintii au venit din nou la sectie, le-au spus ca fata n-a revenit. Deci practic s-a revenit la situatia de dinainte de aderare a Romaniei la UE, atunci disparitiile erau puse in sistem la 48 de ore. 

La postul de politie din Dobrosloveni, aflam insa ca lucrurile au decurs ca la carte cand oamenii legii au aflat de rapire. Parintii n-au fost trimisi acasa impotriva vointei lor, spune un agent.

„Operatia a reusit, pacientul e mort", ne transmit, involuntar, institutiile statului datoare, cred reprezentantii lor, doar cu scuze. Abandonati de un sistem ineficient, desi il platim destul cat sa ne protejeze, ne avem doar unii pe altii. In fata mortii, doar solidaritatea si poate Providenta ne mai salveaza. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si